Haberler

Ankara: Ankara'da Susuz Günler Kapıda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in İçme Suyu İhtiyacını Karşılayan Kaynaklardan Kurtboğazı Barajı'nda 40 Günlük Su Rezervinin Kaldığını Belirterek, "Bu Sıralarda Sıkıntımız Çok Büyük. O da Şu, Suyumuz Yok. Pazartesi veya Salı Günü Bir Basın Toplantısı Düzenleyerek Maalesef Ankaralı'ya da Haber Vereceğim ve Su Kısıntısına Gitmeye Başlayacağız" Dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynaklardan Kurtboğazı Barajı'nda 40 günlük su rezervinin kaldığını belirterek, "Bu sıralarda sıkıntımız çok büyük. O da şu, suyumuz yok. Pazartesi veya salı günü bir basın toplantısı düzenleyerek maalesef Ankaralı'ya da haber vereceğim ve su kısıntısına gitmeye başlayacağız" dedi.

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde yer alan Sarayköy Keresteciler Sanayi Sitesi'nde kurulacak olan 5 bin kişi kapasiteli Keresteciler Camii'nin temeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Sarayköy Keresteciler Sanayi Sitesi Başkanı Nazım Ercan, Ankara İl Müftüsü Hakkı Özel, Kazan Müftüsü Hacı Osman Solmaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle atıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Sarayköy Keresteciler Sitesi için ne lazımsa bugüne kadar yaptıklarını, bundan sonra da yapacaklarını söyledi. Sarayköy Keresteciler Sitesi çalışanlarının kendisinden talep ettikleri asfalt talebini en kısa süre içinde yerine getireceklerini ifade eden Gökçek, "Ayağınızı çamurdan kurtaracağız. Asfalt dökebilmemiz için kaldırımlarınızın yapılmış olması gerekiyor. Bunun tamamlanmasının ardından asfaltınızı dökmememiz için bir neden kalmaz. Asfalt dökmek bizim için bir sorun değil. Gelecek sene Keresteciler Sitesi'nin hiçbir problemi kalmayacak. Burayı örnek bir yer haline getireceğiz" diye konuştu.

Sarayköy Keresteciler Sitesi'nin doğalgaza kavuşabilmesi için yürütülen çalış?maları da anlatan Gökçek, bölgenin doğalgaz hattı için 24 kilometrelik ana hat ve 8 kilometrelik servis hattının döşendiğini, toplam 600 servis hattının 405'inin başlandığını, pazar gününe kadar da kalan kısmın tamamlanacağını ifade etti.

GÖKÇEK SU KESİNTİSİ KARARINI BASIN TOPLANTISI İLE AÇIKLAYACAK

Keresteciler Sitesi'nin istihdam sağlayan bir bölge olacağını anımsatan Gökçek, sitede 5 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını söyledi. Kazan'ın istihdam konusunda son birkaç yılda önemli mesafeler kaydettiğinin de altını çizen Gökçek, bölgeye ters göçün başlamasına yol açtığını sözlerine ekledi. Gökçek, "Bu çok güzel bir hadise. Demek ki insanlar iş bulduğu zaman sorun bitiyor. Biz belediye olarak işsize iş sağlamak konusunda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Ankara'da başlaması muhtemel olan su kesintileri konusuna da değinen Gökçek, şöyle konuştu:

"Ben sizden bir konuda dua bekliyorum. Bu sıralarda sıkıntımız çok büyük. O da şu suyumuz yok. Pazartesi veya salı günü bir basın toplantısı düzenleyerek maalesef Ankaralı'ya da haber vereceğim ve su kısıntısına gitmeye başlayacağız. Allah'ın hikmet- ilahisi; Gerede'ye kadar kar-yağmur yağıyor, Ankara'nın içine kar-yağmur yağıyor ama Çamlıdere, Kazan kısmında çok ciddi bir yağmur-kar yok. Böyle olunca da barajlarımız boşaldı. 19 bin metreküp su kaldı Kurtboğazı'nda. Günde 400 bin metreküp su alıyoruz. Bu aşağı-yukarı 40 günlük su ihtiyacımızı karşılayacak. 40 gün sonra Kazan stop edecek ve Çamlıdere'ye bağımlı kalacağız. Ciddi bir sıkıntı bizi bekliyor. Onun için bol bol dua edin Rabbim yağmur versin. İlk belediye başkanı olduğum dönemde de böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmıştık. Demek ki kuvvetli bir dua geldi ki bir akşamda 59 bin metreküp su geldi. Aşağı yukarı Ankara'nın 2 aylık ihtiyacı 1 gün içinde geldi. Siz benden asfalt istiyorsunuz, ben de sizden dua istiyorum. Allah inşallah temelini attığımız bu caminin yüzü suyu hürmetine bize bol miktarda yağmur-kar verir de barajlarımız dolar".

Törende konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Kavuştu ise kendisinin de 25 yıl kerestecilik mesleği ile uğraştığını ve sektörün içinden geldiğini dile getirdi. Sarayköy Keresteciler Sanayi Sitesi'nin çok kısa bir sürede çalışır hale getirildiğini belirten Kavuştu, bu konuda emek harcayan herkese teşekkür etti. Kavuştu, Başkan Gökçek'e de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

TEMEL ATMA TÖRENİNDEN CUMA NAMAZINA GEÇİLDİ

Sarayköy Keresteciler Sanayi Sitesi Başkanı Nazım Ercan da konuşmasında, çalışmalarında kendilerine yardımcı olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların tamamlanması sonrasında temel için kurbanlar kesildi ve Gökçek, Kavuştu ve Ercan birlikte hazırlanan düzenek sayesinde ilk harcı temele gönderdiler. Törenin ardından Gökçek, Kavuştu ve Ercan diğer davetlilerle birlikte Sarayköy Keresteciler Sanayi Sitesi Yönetim Binası içindeki mescitte cuma namazı kıldı. Cuma namazı sonrası Gökçek, sitede faaliyet gösteren kerestecilerle bir araya gelerek, sorunları dinledi. Gökçek, öğle yemeğini de burada yedi.

Bu arada, İHA'ya yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Ercan, 2 bin dönüm arazi üzerine kurulan Sarayköy Keresteciler Sanayi Sitesi'nde 280 adet 700 metrekarelik, 380 adet bin 400 metrekarelik, 50 adet 6-7'şer bin metrekarelik fabrika parselleri ile 6 adet iş merkezi, sağlık ocağı, yönetim binası, sosyal tesisler ve 2 adet de cami bulunacağını söyledi. Sarayköy Keresteciler Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösterecek işyerlerinin kuralarının çekildiğini ve çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Ercan, bugüne kadar 30 milyon YTL harcadıklarını açıkladı. Ercan, hali hazırda 2 bin kişiye istihdam sağlayan Sarayköy Keresteciler Sanayi Sitesi'nin tam olarak faaliyete geçtikten sonra 15 bin kişiye iş imkanı sunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title