Haberler

Ankara: Ankara'da Parsadan'ı Aratmayacak Dolandırıcılık

Ankara'da Bir Süre Önce Vefat Eden Ünlü Dolandırıcı Selçuk Parsadan'ı Aratmayacak Yöntemler Kullandığı İddia Edilen Bir Şebeke Çökertildi.

Ankara'da bir süre önce vefat eden ünlü dolandırıcı Selçuk Parsadan'ı aratmayacak yöntemler kullandığı iddia edilen bir şebeke çökertildi.

Şehit aileleri ve engelliler adına kurulan derneklerin aracılığıyla vatandaşlardan para topladıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, bazı kişilerin bağış toplama izin ve yetkileri olmaksızın Dünya Engelliler Yaşlılar Kültür ve Eğitim Derneği, Memur Şehitleri Ailelerini, Yaşlıları, Emeklileri Eğitim Destekleme Derneği ve Mahalli İdareler Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Derneği gibi dernekler adı altında kendilerini Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı üyeleri, Maliye Bakanlığı Başdenetçisi, Sağlık Bakanlığı yetkilisi, Emekli Emniyet Müdürü gibi yüksek dereceli bürokrat gibi tanıtarak para topladıkları yönünde bilgiler edinilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bir çalışma yapıldı.

Kurulan derneklerin başkan ve yöneticilerin sıfatıyla internet veya gazete ilanlarından özellikle büyük şirketlerin telefonlarını öğrenerek çeşitli ajans isimleriyle aradıkları belirlendi. Bu şirketlerle iletişim kurarak ücretsiz tanıtım katalogu basacakları bahanesiyle şirketin adresini ve sahiplerinin isimleri öğrendikleri belirlendi. Zanlıların daha sonra dernek başkanı veya üyesi sıfatıyla kendilerini yüksek dereceli bir bürokrat olarak tanıtarak aradıkları şirket sahibine topluma faydalı bir iş yaptıklarını anacak mali sıkıntıya girdiklerini söyleyerek yardım istedikleri tespit edildi. İkna edilen şirket sahiplerine daha sonra bir dernek çalışanının gönderilerek ajanda gibi küçük bir hediye verilerek bu şirket ve kuruluşlardan 75 YTL ile 20 bin YTL arasında değişen meblağlarda para topladıkları, nitelikli dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Düzenlenen operasyon sonucunda Hürriyet C.Ö, Murat C, Yavuz K, Sevim A, gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte çok sayıda doküman ve belge ele geçirildi. Zanlılar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, dernek tüzel kişiliğinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçu isnadıyla adli makamlara sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title