Haberler

Ankara: Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'ye Geliyor

Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davetlisi Olarak 5 Ekim 2006 Tarihinde Türkiye'ye Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştirecek. Başbakanlık Basın Merkezi'nden Yapılan Açıklamaya Göre, Merkel'in 'Başbakan' Sıfatıyla Yapacağı İlk Resmi Ziyaretinde Gerçekleştirilecek Görüşmelerde İkili Siyasi, Ekonomik ve Kültürel İlişkilerin Yanı Sıra Almanya'nın 1 Ocak 2007 Tarihinde Başlayacak AB Dönem Başkanlığı Çerçevesinde Türkiye-ab İlişkileri ile Bölgesel ve Uluslararası Konular Ele Alınacak. Merkel, Ankara'daki Temasları Çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve TBMM Başkanı Bülent Arınç Tarafından da Kabul Edilecek. Ankara'daki Temaslarının Ardından 6 Ekim'de İstanbul'a Geçecek Olan Merkel, Burada İşadamları Toplantısına Katılacak.

Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak 5 Ekim 2006 tarihinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Merkel'in 'Başbakan' sıfatıyla yapacağı ilk resmi ziyaretinde gerçekleştirilecek görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra Almanya'nın 1 Ocak 2007 tarihinde başlayacak AB Dönem Başkanlığı çerçevesinde Türkiye-AB ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. Merkel, Ankara'daki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından da kabul edilecek. Ankara'daki temaslarının ardından 6 Ekim'de İstanbul'a geçecek olan Merkel, burada işadamları toplantısına katılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title