Haberler

Ankara Alışveriş Festivali Açılış Galası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Alışveriş Festivali ile ilgili olarak Türkiye'nin Ankara'dan idare edildiğini ve önemli stratejik kararların burada alındığını belirterek, "Ankara Türkiye'nin başkenti."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Alışveriş Festivali ile ilgili olarak Türkiye'nin Ankara'dan idare edildiğini ve önemli stratejik kararların burada alındığını belirterek, "Ankara Türkiye'nin başkenti. Bundan daha büyük bir marka olmaz. Bu markayı harekete geçirmek gerekiyor" dedi.

Ankara Alışveriş Festivali açılış galası Sheraton Otel'de yapıldı. Galaya katılan Gül, burada yaptığı konuşmaya, Hatay'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, başladı. Ankara'da valilik, belediye ve bütün kuruluşların birleşerek yeni bir rüzgar estirmek için hazır olduğunu belirten Gül, "Ankara Türkiye'nin başkenti. Bundan daha büyük bir marka olmaz. Bu markayı harekete geçirmek gerekiyor. Türkiye, Ankara'dan idare ediliyor, önemli stratejik kararlar burada alınıyor" diye konuştu.

Ankara'yı daha güçlü yapmak için Ankaralılara iş düştüğünü belirten Gül, bütün resmi zevatın Ankara'da olduğunu, kentte 16 üniversite, 200 binin üzerinde üniversite öğrencisi, büyük savunma sanayisi ve özel sektör kuruluşları olduğunu ifade etti. Böyle bir Ankara'da ticareti daha canlandırmak ve yabancıların uğrak yeri haline getirmek gerektiğini vurgulayan Gül, "Hep beraber, el birliği içinde organize ettiğiniz alışveriş festivalinin bu işlevi en güzel şekilde yapacağına inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, festivalle ilgili kendisine verilen bilgiler ve açıklanan festival programına göre büyük aktiviteler yapılacağını ifade etti. Gül, bu faaliyetlerin bir yandan alışverişi canlandırırken, diğer yandan Ankara'nın kültür hayatına büyük katkı yapacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda festivalin organizasyonunda emeği geçenleri kutladı ve "Herkese hem iyi alışverişler hem iyi kazançlar diliyorum" dedi.

ATO Başkanı Salih Bezci, konuşmasının ardından Gül'ün yakasına, festival rozeti taktı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

sheraton otel Abdullah Gül türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title