Haberler

Ankara: Ak Parti'li Gündüz'ün Basın Toplantısı

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, TBMM çalışmalarında finişe geldiklerini ifade ederek, 9. uyum paketinde yer alan düzenlemelerin yetişmemesi halinde Meclis çalışmalarının Temmuz ayına sarkabileceği mesajını verdi ve milletvekillerini 'nefeslerini iyi ayarlamaları' konusunda uyardı.

Gündüz, Parlamento'da bugün düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin tatile girmesine normalde 2 haftalık bir çalışma süresi kaldığını, ancak fazla mesai yapılarak, öncelikle 9. uyum paketi olarak kamuoyuna yansıyan AB ile ilgili düzenlemelerin kanunlaştırılacağını söyledi. Gündüz, Genel Kurul'un yarından itibaren Perşembe gününe kadar 15.00-23.00, Perşembe günü ise 14.00-22.00 saatleri arasında çalışacağını, denetim yerine yasama çalışması gerçekleştirileceğini belirtti. Bu çerçevede Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Yatırım Destek Ajansı, Gümrük Kanunu, Ombudsmanlık Kanunu, Sayıştay Kanunu, Askeri Ceza Kanunda Değişiklik, İskan Ve Özel Öğretim Kurumlarıyla İlgili Kanun değişikliklerinin öncelikli yasalaştırılacağını belirten Gündüz, bunların yetişmemesi durumunda çalışmaların Temmuz ayına sarkabileceğini belirtti.

9. uyum paketinde yer almayan 9. 7 yıllık kalkınma planı ve ucuz konut tasarılarının da ele alınacağını belirten Gündüz, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bir soru üzerine önceliğin 9. uyum paketi içinde yer alan düzenlemeler olduğunu belirten Gündüz, "Hedefimiz Temmuz ayında tatile girmek. Milletvekillerimiz nefeslerini çok iyi kullanmalıdır. Atletizmde olduğu gibi 100 metreye girdik" dedi ve 30 Haziran tarihine kadar gerekirse her gün çalışılabileceğini belirtti.

Gündüz, Terörle Mücadele yasa tasarısıyla ilgili bir soruyu cevaplandırırken de konunun hükümet tarafından teklif edilmesi halinde gündeme alınabileceğini ve yasalaştırılabileceğini, ancak bütün bu konuların MKYK toplantısından sonra daha da netleşeceğini belirtti.

Gündüz, Cumhurbaşkanı Sezer'in cumhurbaşkanlığı süresi bitmeden YÖK başta olmak üzere bazı kurumların başında bulunanları emekliye ayıracağı ve yerine yenilerini atayacağına ilişkin iddialar konusundaki bir soruya, "Biz söylentilere göre yorum yapmayız" karşılığını verdi. Gündüz, dereyi görmeden paça sıvanamayacağını, cumhurbaşkanının makamında oturduğunu, bu tür söylentilerle o makamın tartışmaya açılarak gölgelenmesinin de doğru olmadığını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title