Haberler

Ankara: Ak Parti'den Kavgalı Belediye Başkanları Gökçek Ve Altınok'a Uyarı

AK Parti, aralarındaki gerginlik silahlı kavgaya kadar varan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u sözlü olarak uyardı.

AK Parti, aralarındaki gerginlik silahlı kavgaya kadar varan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u sözlü olarak uyardı.

Kavgalı Belediye Başkanları için komisyon kuran parti yönetimi, "Kavgayı bırakın, yoksa disiplin mekanizması çalıştırılacak" uyarısını yaptı. Kavgalı Belediye Başkanları, parti yönetimine kamuoyu önünde tartışmayacaklarının sözünü verdi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından, Gökçek-Altınok arasındaki gerginliğin nedenlerini araştırmak üzere kurulan komisyon raporunu hazırladı. AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ve Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'den oluşan komisyon, kavgalı belediye başkanlarıyla ayrı ayrı görüşerek, raporunu hazırladı. Komisyon, aralarında sürekli gerilim olan ve adları son olarak silahlı kavgaya karışan 2 Belediye Başkanı'nı uyardı.

Belediye Başkanları'na, "Kavga ederek partinin imajını bozuyorsunuz" diyen parti yönetimi, kavganın devam etmesi halinde disiplin mekanizmasının çalıştırılacağı uyarısında bulundu. Parti yöneticileri 2 Belediye Başkanı'na kavganın genel merkez tarafından tasvip edilmediğini, kavgalı görüntüye parti tabanından da sert tepki geldiğini hatırlattı. Komisyon üyeleri, Belediye Başkanları'na şu uyarılarda bulundu:

"Aranızdaki kavgayı bırakın. Partinin imajını zedeliyorsunuz. Bu son uyarıdır. Kavga sürerse tüzük hükümlerine göre işlem yapılacak, disiplin mekanizması çalıştırılacak. Parti birliğini zedeleyen davranışlara asal müsamaha etmeyeceğiz. Bu konuda kararımız kesin."

Gökçek ve Altınok'un komisyon üyelerine partiye zarar verecek davranışlardan kaçınacaklarının sözünü vererek, "Kamuoyu ve medya önünde tartışmayacağız. Kavga görüntüsü olmayacak" dediği öğrenildi.

Komisyonun hazırladığı rapor önümüzdeki hafta Pazartesi günü gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu toplantısında da ele alınacak. Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı toplantıda, komisyon üyeleri hazırladıkları raporu kurula sunacak. Raporda, kavganın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına dayanan siyasi husumetten kaynaklandığı da vurgulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title