Haberler

Ankara: AK Parti 2. Olağan Kongresi

AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi, Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Anısına Saygı Duruşuyla Başladı.

AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi, eski Başbakan Bülent Ecevit'in anısına saygı duruşuyla başladı.

ASKİ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptı. Yazıcı, AK Parti'nin siyasetin ak yüzü olduğunu belirterek, "Parti olarak millet iradesinin omuzlarımızda olduğunu bilerek, ihtirasları kavgaları bir kenara bıraktık. Siyasi çekişmeleri değil, en geniş şekilde birliği, kardeşliği tesis ettik. Toplumun hiç kesiminde ayrım yapmıyoruz. Hizmet götürürken doğu-batı, kuzey-güney ayrımı asla yapmıyoruz" diye konuştu.

Kongrede daha sonra Divan Başkanlığı'na Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan seçildi. Divan Başkan Yardımcılığı'nı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yürüttüğü kongrede, divanda İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, Kadın Kolları Genel Başkanı Selma Kavaf ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Hakan Tütüncü yer aldı. Divan Başkanı Köksal Toptan yaptığı konuşmada, AK Parti olarak "bayrak ve ezan sevdalısı" olduklarını vurguladı. Konuşmasında Atatürk ve Nazım Hikmet'ten alıntılar da yapan Toptan, "Aldatılmış, incitilmiş, kırılmış ama döneme ve şartlarına teslim olmamış büyük yürüyüşün sevgili yolcuları, yer yarılmadıkça, gök delinmedikçe sizi zaferden alıkoyacak hiçbir güç hiçbir kimse yoktur" dedi.

Toptan, "Çılgın Türkler"den de bahsederek, "Kopenhag Kriterleri'ni gerçekleştirerek dosta düşmana yeniden Şu Çılgın Türkler dedirttik" mesajını verdi. Kongre, Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitler ve Ecevit anısına saygı duruşuyla başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title