Haberler

Ankara: Adliyeyi Mesken Tutan İş Takipçisi Eski Mahkuma Suçüstü

"Ankara Adliyesi'nde savcı, hakim ve emniyet amiri tanıdıklarım var" diyerek vatandaşları dolandıran eski mahkum Kemal Karakoç, Başsavcılığın ve polisin suçüstü yapmasıyla yakalandı.

"Ankara Adliyesi'nde savcı, hakim ve emniyet amiri tanıdıklarım var" diyerek vatandaşları dolandıran eski mahkum Kemal Karakoç, Başsavcılığın ve polisin suçüstü yapmasıyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, aylardır adliyeyi mesken tutan Kemal Karakoç'un, adliyede gözüne kestirdiği kişilerin yanına yaklaşarak önce dertlerini dinlediği, ardından da, "Benim emniyet amirleriyle, savcılarla, hakimlerle çok yakın dostluğum var. Senin işini hallederim" diyerek dolandırdığı ortaya çıktı, Uzun süredir Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda adliye polisinin takibinde olan dolandırıcı, son işinde yakayı ele verdi. Yatalak olan emekli bir paşaya bakacak olan yabancı uyruklu bir bakıcının pasaport sorunu için adliyeye gelen Metin Erciyes isimli kişinin yanına yaklaşan Karakoç, Erciyes'in derdini dinledikten sonra yardımcı olacağını söyledi. Erciyes ile birlikte Ankara Emniyeti pasaport şubeye giden Karakoç, Erciyes'e "Sen 5 dakika burada bekle, ben işini halledip geleceğim" diyerek yanından ayrılır. 5 dakika sonra tekrar yanına gelerek, "Amir işini halledecek, ancak 260 dolar vermen gerekir" diyerek Erciyes'ten parayı aldı. Aradan birkaç gün geçti. Ancak Erciyes, işinin halledilmediğini görünce Karakoç'tan parasını geri istedi. Karokoç parayı geri vermedi. Bunun üzerine Erciyes suç duyurusunda bulundu.

Harekete geçen adliye polisi, Karakoç'u gözaltına aldı. Önce savcılığa sevkedilen daha sonra mahkemeye çıkarılan Karakoç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Uzun süredir adliyeye dadanarak masum vatandaşları dolandıran iş takipçilerine göz açtırmayan Başsavcılık, geçtiğimiz günlerde de kendisini Yargıtay üyesi olarak tanıtan kişiyi yakalatmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title