Haberler

Ankara Adliyesi Önünde 28 Şubat Protestosu

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, 28 Şubat darbesinin o günlerdeki cuntacı ayağının bugün yargı önünde hesap verdiğini belirterek, “28 Şubat faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını arzu ediyoruz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, 28 Şubat darbesinin o günlerdeki cuntacı ayağının bugün yargı önünde hesap verdiğini belirterek, "28 Şubat faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını arzu ediyoruz" dedi.

Önder İmam Hatipliler Derneği üyeleri, 28 Şubat darbesinin mağdurları, davayı takip eden avukatlar ve milletvekilleri 28 Şubat davasının görüleceği Ankara Adliyesi önünde toplandı. Burada grup adına basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "28 Şubat mağduru bir kardeşiniz olarak, o gün Türkiye'deki karanlık atmosferi yaşamış biri olarak bu davaları takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

28 Şubat faillerinin en ağır şekilde ceza almalarını arzu ettiklerini kaydeden Turan, "28 Şubat tarihimizdeki karanlık noktalardan bir tanesidir. Milletimizin iradesine, demokrasiye, insan haklarına, hukuka ve inanç özgürlüğüne vurulmuş en ağır darbelerden bir tanesidir. Bu darbenin o günlerde cuntacı ayağı bugün yargı önünde hesap veriyor. Fakat bunun sermaye ayağı, basın ayağı ve sözde sivil toplum kuruluşu liderleri olan ve '5'li çete' diye adlandırılan ayakları da mevcut ve onların da mahkeme önüne çıkartılması gerekiyor. O zaman darbeciler bu dava bin yıl sürecek demişlerdi. 21 yıl sürmeden mahkeme önüne çıktılar. Kendileri toplamda 2 bin yıl ceza ile yargılanıyorlar. Adalet böyle tecelli eder. 1 Şubat gününde mahkemeye çıkar, millete yaptığınız tecavüzün hesabını verirsiniz" şeklinde konuştu.

"Milletimizin feraseti sayesinde bin yıl sürecek olan 28 Şubat süreci sona erdirilmiştir"

Önder İmam Hatipliler Derneği Vekili Avukat Hasan Hüseyin Kalender ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi 28 Şubat, bundan 21 sene evvel demokrasiye, milli iradeye ve seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı gerçekleştirilmiş bir darbenin adıdır. Millet iradesi ile iktidara gelmiş milli kadroları hazmedemeyen bir takım karanlık odaklar, millete rağmen darbe yapmak için bir takım planlar kurmuşlar, aktörler belirlemişler, oynadıkları ve oynattıkları oyunlarla, seçilmiş Meclisi ve hükümeti itibarsızlaştırmaya çalışmışlar, provokatif eylemler ve gazete manşetleri ile sözde irtica tehdit ve tehlikesinin varlığına toplumun inandırılması için psikolojik harekat yürütmüşlerdir. Vesayeti kabul etmeyen seçilmiş iktidarı devirmek için bir kısım medyayı, bir kısım sermaye sahiplerini ve bir kısım bürokratları yanlarına alarak, milletin ordusunun tanklarını milletin üstüne sürmüşler, cebir, şiddet ve tehditlerle meşru iktidarı devrilmişlerdir. 8 yıllık kesintisiz eğitim oyunu ile imam hatip liselerinin orta kısımlarını budamışlar, katsayı uygulaması ile üniversite kapılarına barikatlar kurmuşlardır. Üniversitelerin içine ikna odaları kurarak, başörtülü öğrencilere fiziki ve psikolojik baskılar yapmışlardır. Bugün gelinen noktada yapılan tahribatların çok büyük bölümü onarılmış, milletimizin feraseti sayesinde bin yıl sürecek olan 28 Şubat süreci sona erdirilmiştir. Temsilcisi olduğumuz imam hatipler ve tüm orta öğretim kurumlarında normalleşme sağlanmış, gençlerimizin önündeki barikatlar tek tek kaldırılmıştır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Turan Ak Parti 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title