Haberler

Ankara AB'nin Ortak Pozisyonunu Bekliyor

Avrupa Komisyonu Üyesi Olli Rehn, İkinci Başlıktaki Müzakerelerin Perşembe Günü Açılacağını Söyledi. Açıklama Ankara'da Şaşkınlık Yarattı. Türk Diplomatik Kaynakları, AB'nin Ortak Pozisyon Belgesi'ni Henüz İletmediğini, Bu Nedenle Müzakerelerin Hangi Gün Açılabileceğinin Belli Olmadığını Söylediler.

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in, ikinci başlıktaki müzakerelerin 29 Mart'ta açılacağını bildirmesine karşın söz konusu başlığa ilişkin AB'nin Ortak Pozisyon Belgesi'nin henüz Ankara'ya iletilmediği öğrenildi.

Türk diplomatik kaynakları, Olli Rehn'in "İşletmeler ve Sanayi Politikası"na ilişkin başlıktaki müzakerelerin 29 Mart'ta açılacağı açıklamasını sürpriz ile karşıladı. Kaynaklar, AB'nın bu başlığa ilişkin AB'nin Ortak Pozisyon Belgesinin henüz Ankara'ya ulaşmadığını belirttiler.

Pozisyon belgesini beklendiğini kaydeden Türk diplomatik kaynakları, "AB'nin pozisyonu iletilmeden müzakerelerin 29 Mart'ta başlayacağını söylemenin mümkün olmadığını, tarihin kesinleşebilmesi için pozisyon belgesinin iletilmesi gerektiğini" belirttiler.

Ankara'daki bir AB kaynağı da, AB'nin ortak pozisyonunun Türk tarafına henüz iletilmediğini doğrularken "Başlığın 29 Mart'ta açılması hala bizim hedefimizdir" dedi.

Müzakere başlıklarına ilişkin fiili müzakerelerin başlamasından önce ilgili aday ülke, Komisyon'a Pozisyon Belgesini Brüksel'e gönderir. Komisyon da, buna yanıt olarak AB'nin Ortak Pozisyon Belgesini hazırlar ve bu belgenin aday ülkeye gönderilmesinden sonra müzakereler başlar.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title