Haberler

Ankara: 5 Haziran Dünya Çevre Günü

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, çevre sorunlarının çözümü yönünde atılacak tüm adımlarda, sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda, kalkınma süreciyle çevre değerlerinin korunması arasında bir dengenin kurulmasının önemli bir zorunluluk olduğuna dikkati çekerek, ülkelerin de bu gerçeği göz önüne alarak yatırım ve kalkınma programlarını saptamaları gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, çevre sorunlarının çözümü yönünde atılacak tüm adımlarda, sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda, kalkınma süreciyle çevre değerlerinin korunması arasında bir dengenin kurulmasının önemli bir zorunluluk olduğuna dikkati çekerek, ülkelerin de bu gerçeği göz önüne alarak yatırım ve kalkınma programlarını saptamaları gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sezer mesajında, doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, su, toprak ve havanın kirletilmesi sonucu oluşan çevre sorunlarının, yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz etkilediğini ve tüm insanlığı tehdit ettiğini kaydetti. Doğanın sunduğu olanakların sınırlı olduğunun kavranması, doğal dengenin bozulmasından duyulan kaygının, toplumları yeni arayışlara yönelttiğini ve çevre sorunlarının çözümü konusunda uluslararası işbirliğini gündeme getirdiğini belirten Sezer, "Türkiye de bu işbirliğine önem vermekte, insanlığın geleceğini tehdit eden çevre sorunlarının çözüme kavuşturulmasını isteyen ülkeler ve uluslararası kuruluşlarla birlikte hareket etmektedir" dedi.

Çevre sorunlarının çözümü yönünde atılacak tüm adımlarda, sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda, kalkınma süreciyle çevre değerlerinin korunması arasında bir dengenin kurulmasının önemli bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken Sezer, öncelikle ülkelerin bu gerçeği göz önüne alarak yatırım ve kalkınma programlarını saptamaları gerektiğini vurguladı.

Geleceğin kurtarılması için atılacak en önemli adımlardan birinin toplumda çevre bilincinin oluşturulması olduğunu kaydeden Sezer, çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılmasının eğitimle olanaklı olduğunu belirtti.

Sezer, "Eğitim sistemimizde bu öncelikleri gözetmeli, çocuklarımıza erken yaşlarda doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılayabilmeliyiz. Yaşadığı çevrenin önemli parçası olduğu bilincine ulaşan birey, katılımcı bir anlayışla, çevre sorunlarının önlenmesi ve çevrenin korunması konularına sorumlulukla yaklaşacak, olumsuz davranışlardan kaçınacak, yakınındakileri de bu yönde özendirecektir. Bireysel etkinlik ve çabalarla kazanılacak tüm değerler, uzun erimde sağlıklı çevre koşullarının oluşturulmasına katkıda bulunacak, Türkiye'nin daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke durumuna gelmesine hizmet edecektir" dedi.

Sezer, çocuklara bırakılabilecek en önemli mirasın, temiz ve yaşanabilir bir çevre olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "Dünya Çevre Günü'nde, tüm insanların çevre değerlerinin korunduğu, yeşilin, sevginin ve barışın egemen olduğu bir dünyada kardeşçe yaşaması umuduyla, yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title