Haberler

Ankara: 2007 Yılı Bütçe Müzakereleri

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ASAL Teşkilatı'nın web tabanlı online çalışan merkezi bir yapıya kavuşturulması için çalışma başlattıklarını ve bu çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanacağı söyledi. 2008 yılında uygulamaya geçecek sistem sonrasında vatandaşlar evlerinden ve işyerlerinden internet aracılığıyla askerlik şubesine gitmeden askerlik işlemlerini tamamlama imkanına kavuşacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2007 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesinin ele alındığı komisyonda, bütçesinin sunumunu yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 2008 yılından itibaren askerlik işlemlerinin evden, internet üzerinden yapılabileceğini söyledi. Bakan Gönül, ASAL Teşkilatı'nın web tabanlı online çalışan merkezi bir yapıya kavuşturulması için çalışma başlattıklarını ve bu çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanacağı açıkladı. 2008 yılında uygulamaya geçecek sistem sonrasında vatandaşlar, evlerinden ve işyerlerinden internet aracılığıyla askerlik şubesine gitmeden askerlik işlemlerini tamamlama imkanına kavuşacak.

Milli Savunma Bakanlığı'nın 2007 yılı bütçesine göre araçların yenilenmesi ve lojmanların bakım ve onarımı için 11 milyon 33 bin YTL para ayrıldı. Bakan Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) caydırıcılık gücünü idame ettirmesinin büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek, bütçeden 13 milyar 52.4 milyon YTL'lik pay ayrılmasını talep etti.

Sovyetler Birliği'nin dağılması, Berlin Duvarı'nın yıkılması ve soğuk savaş döneminin sona ermesinin ardından ABD'de meydana gelen 11 Eylül saldırılarının uluslararası ilişkilerin seyrini değiştirdiğini belirten Gönül, "Bu belirsizlik ortamının bir süre daha devam edeceği değerlendirilmektedir. Günümüz güvenlik ortamının en önemli tehdit algılamalarından birisini, son derece organize bir yapıya sahip terörist örgütler oluşturmaktadır" dedi.

2005 yılında yapılan 12 bin 411 ihaleden 63 adedi için Kamu İhale Kurumu'na (KİK) şikayet başvurusunda bulunulduğunu belirten Gönül, şikayetler sonrası 3 adet ihalenin iptal edildiğini açıkladı. 2006 yılında 3 bin 338 ihale yapıldığını ve 36 ihale için şikayet başvurusunda bulunulduğunu belirten Gönül, bu şikayetler sonrasında 1 ihalenin iptal edildiğini kaydetti. Gönül, "Bu rakamlardan da anlaşılacağı gibi yapılan ihaleler son derece açık, şeffaf ve mevzuata uygun olarak yapılmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title