Haberler

Ankara: 2007 Yılı Bütçe Müzakereleri

TBMM Genel Kurulu'nda 2007 Yılı Bütçe Müzakereleri Sürüyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yaptığı Konuşmada Hükümeti Eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2007 yılı bütçe müzakereleri sürüyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi.

Konuşmasında Türkiye'de yolsuzluğun arttığını savunan Baykal, Başbakan Erdoğan'ın 'En büyük Ali Dibo, Yuvacık Barajı'dır' sözlerini anımsattı. Baykal, "Eğer öyleyse bir an bile tereddüt etmeyin. Aydınlığa kavuşturulması için ne gerekiyorsa yapın, her türlü destek bizden. Yolsuzluk yapan hesabını verecektir" dedi.

Hükümetin AB politikasını da eleştiren Baykal, "Şimdi Kıbrıs isteniyor. O tavizi verirsek arkasından başka şeyi isteyecekler. 'Bulgaristan nasıl girdiyse biz de öyle girmeliyiz' diyebilmeliydik. Vahim hata. Başbakan 'öneri karşılıklı' dedi. Karşılıklı söylediyseniz bunun yeni öneri tarafı nerede? Çok büyük yanlış oldu. Türkiye, kazdığı kuyuya kendisi düştü. Taviz vermeye hazır olduğumuz resmen ortaya çıktı ama bu kabul görmedi. Bu dış politika anlayışı bizi çok tehlikeli bir sürecin içine çekebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title