Haberler

Ankara: 2007 Yılı Bütçe Müzakereleri

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin Yurtdışı İnşaat Hacminin 2001 Yılında Yaklaşık 1.2 Milyar Dolar Olduğunu, Bu Sene Bu Rakamın 12 Milyar Dolar Olarak Beklendiğini, Geçen Yıl İse 9 Milyar Doları Aştığını Kaydetti.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin yurtdışı inşaat hacminin 2001 yılında yaklaşık 1.2 milyar dolar olduğunu, bu sene bu rakamın 12 milyar dolar olarak beklendiğini, geçen yıl ise 9 milyar doları aştığını kaydetti.

TBMM Genel Kurulu'nda Başbakanlık'a bağlı Dış Ticaret, TİKA, TÜİK, Diyanet İşleri Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu bakanlıkların 2007 yılı bütçeleri ele alındı. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını cevaplandırdı. İstanbul'daki serbest bölgelerle ilgili olarak hiç bir firmanın kayrılmadığını savunan Tüzmen, "Çamur at, izi kalsın mantığıyla eleştiri yapılıyor. Ama çamur atanın elinde kalacaktır izi" dedi. Tüzmen, akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili eleştirilere ise, "Adını zikrettiğiniz şirketlerin sevkiyatları bizim tarafımızdan durdurulmuştur" dedi. Gümrüklerdeki usulsüzlerin ve yolsuzlukların üzerine gittikleri için asılsız iddiaların ortaya atıldığını savunan Tüzmen, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un iddialarıyla ilgili açtığı davaya işaret ederek, konunun artık yargıya intikal ettiğini ve açıklama yapmayacağını söyledi.

Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye'nin yurtdışı inşaat hacminin yaklaşık 1.2 milyar dolar olduğunu, bu sene bu rakamın 12 milyar dolar olarak beklendiğini, geçen yıl ise 9 milyar doları aştığını kaydeden Tüzmen; Türk firmaları büyürken, bazı firmaların payının azaldığını ifade etti ve "Bazı provakasyonlar beklenebilir" ifadelerini kullandı.

Kazakistan'da Türk işçilerinin darp edilmesiyle ilgili de konuşan Bakan Tüzmen, konunun büyükelçilerle görüşme yapılarak bir çözüme ulaştırıldığını ifade etti.

Bakan Tüzmen; yolsuzlukların aydınlatılması, ortaya çıkarılması ve hesap sorulması konusunda yine muhalefetten destek isterken, kendisinin hiçbir şeyden korkmadığını, bileğinin ve yüreğinin yettiği kadar bu işi yapacağını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title