Haberler

Ankara: 2007 Yılı Bütçe Müzakereleri

TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Danıştay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (Tübitak), Hazine Müsteşarlığı, Basın-yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (Tika) ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının (Tüik) Bütçeleri Görüşülüyor.

TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Danıştay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK), Hazine Müsteşarlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının (TÜİK) bütçeleri görüşülüyor.

Milletvekillerinin, bakanlığının bütçesiyle ilgili eleştiri ve görüşlerini cevaplandıran Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, her türlü sorunun ve sıkıntının üzerine gittiklerini belirterek, kendisi için ihbar kabul edilen her bilgiyi değerlendirdiğini kaydetti. "Hiçbir konuda arkasını takip etmeme gibi bir durumla karşı karşıya kalmadım. Her türlü sorunun üzerine hassasiyetle gittim" diyen Bakan Şahin, bu konuda hükümet olarak hassas olduklarının altını çizdi.

Bakan Şahin, açıklamalarında gençlere ve spora büyük önem verdiklerine işaret ederek "Bir sporla meşgul olmak isteyen gençlerimizin tesise ihtiyacı var. 2002 yılına kadar Türkiye'de spor salonu sayısı 594 adet, 4 yıllık süre içinde 110 spor salonu daha ilave ettik. Yüzde 20'sini yani 5'te birini şu andaki spor salonlarının bu hükümet döneminde gerçekleştirdik. 76 yüzme havuzu vardı, 21 adet ilave etmişiz. Sentetik atletizm pisti 17 adetti. Biz buna 13 daha ilave ettik. Şu anda 20. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bütçesi her hizmeti anında yapmaya elvermiyor. Sponsorluk imkanını kullanmamız gerekiyor. Daha önceden sponsorlukla ilgili bir düzenleme yapılmıştı. Ancak yeterli değildi. Biz yaptığımız düzenlemeyle sporla ilgili herkes sponsorluktan yararlanma imkanına sahip oldu. Sponsorların sponsorluk ücretlerini vergiden muaf yaptık. 40 trilyon TL sponsorlukla ilgili, sporcularımız ve kulüplerimiz yararlandı. İyi ki çıkartmışız. Birçok salonu da böyle yapıyoruz. Belediyelerimizin sporla ilgili de değişik sosyal alanlarla ilgili yetkilerini de artırdık. Belediyeler ve özel idarelerle işbirliği yaparak daha önce yapılmamış tesisleri üçlü elbirliğiyle yapıyoruz" dedi.

Bu çerçevede sporda uluslararası başarıların yakalandığını kaydeden Bakan Şahin, 2010 dünya basketbol şampiyonasını Türkiye'nin aldığını hatırlatarak "Antalya'nın 10 bin kişilik çok acil spor salonuna ihtiyacı var. 30 bin kişilik bir stadyum projesi hazırlandı. Antalya merkezindeki stat merkezde kaldı. Onu büyük şehir belediyesine veriyoruz. Özellikle kış aylarında onlarca takım kamp yapıyor. 30 bin kişilik dünyanın en modern statlarından bir olacak. Bizim dönemimizde hiç kimseye öyle arka çıkılması söz konusu değil. İhaleye giren firmalar hangi şartları taşıması gerekiyorsa ihaleye girer. 2011 Avrupa gençlik şampiyonasını Trabzon aldı. CHP'li belediye... Siz olsanız yapmazdınız. Adım gibi biliyorum. Ama biz herkesin iktidarıyız. Bu hükümet herkesin hükümeti gibi hareket etmiştir, edecektir" diye konuştu.

Sadece 2006 yılında bayan okçuluk milli takımının tarihinde ilk defa büyükler Avrupa şampiyonu olduğunu, yine aynı yıl grekoromen güreş takımımızın Çin'de şampiyon olduğunu, Tekvando erkek takımının takım halinde Avrupa şampiyon olduğunu, Tekvando bayan takımının takım halinde ilk kez Avrupa şampiyonu olduğunu kaydeden Şahin, "Basketbol erkek milli takımımızın harikalar meydana getirdiğini biliyorsunuz değil mi?" diye sordu. "Bu çocuklara iktidar muhalefet farkı gözetmeksizin sahip çıkalım" diyen Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"BU ÇOCUKLAR TÜRK MİLLİ FORMALARI ALTINDA BU BAŞARILARI YAKALIYOR"

"Onları alkışlayalım. Bu gençler bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklar bizi Avrupa'da, dünyada temsil ediyorlar. Yapmanız gereken bağırmak, çağırmak değil alkışlamaktır. Bu çocuklar Türk milli formaları altında bu başarıları yakalıyorlar. Türkiye özellikle sporla tanıtım açısından geçtiğimiz 4 yıl içinde çok önemli başarılar yakaladı. Çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladı."

Başarılı organizasyonlar sayesinde Türkiye'nin tanıtımında önemli adımlar atıldığının altını çizen Bakan Şahin, önümüzdeki 4-5 yıl içinde uluslararası dünya ve Avrupa şampiyonluklarına da Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını bildirdi. Bakan Şahin, bunlar arasında 2007 yılına Türkiye'nin, 5 Avrupa 5 de dünya şampiyonası olmak üzere 10 ayrı uluslararası organizasyon gerçekleştireceğini bildirdi. Bakan Şahin bunlar arasında Karate, Okçuluk, Hentbol, Bisiklet, Cirit ve Eskrim gibi sporların bulunduğunu kaydetti. Bakan Şahin, son yıllarda lisanslı sporcu sayısında çok büyük artışlar olduğunu ifade ederek, bunun 2002 yılında 288 bin, bugün ise 1 milyon 750 bin olduğunu belirterek, "Almanya'da 80 milyon nüfus var, 27 milyon lisanslı sporcu var. Bu sayıyı artırmalıyız. Her okulumuzu bir spor kulübü haline getirmeliyiz. 17 milyon civarında bir gencimiz var. Bunu yapabilirsek her spor dalında gençlerimizin bileğini bükemezler. Bu doğrultuda gençlerimize, sporcularımıza hizmet etme kararlılığındayız" açıklamasında bulundu.

Bakan Şahin açıklamalarında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yeni bir projenin 2007 yılı sonunda hizmete gireceğini belirterek, bu sayede memur hareketlerinin günlük takip edileceğini belirtti. Bakan Şahin, "Kamuda çalışan tüm personelin bilgilerini bir tek merkezde toplayacak olan bir proje. Devlet Personel Başkanlığı bundan sonra günlük personel hareketlerini takip etme imkanına kavuşacak. Personelimizin kan grupları dahi olacak. Diyelim ki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde bir çalışanımız Afyon yolunda, Allah göstermesin kaza geçirdi. Afyon'da hangi arkadaşımızın kanı tutar, hemen bulunması ve kan vermesi için hastaneye davet edilmesi mümkün alacak. 10 pilot kurum seçildi. 2007 yılı sonunda bu projeyi tamamlamak için yoğun çalışma var" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title