Haberler

Ankara: 2006 Türkoloji Yaz Staj Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi İlhan Parseker, Türkçe'nin geniş bir bölgede konuşulmasının, ticari ve ekonomik ilişkilere de hız kazandıracağını söyledi.

TİKA ile TOBB-ETÜ işbirliğiyle düzenlenen 2006 Türkoloji Yaz Staj Programı'na katılan 16 ülkeden 100 öğrenci sertifikalarını TOBB'dan düzenlenen törenle aldı. Yoğun iş programı nedeniyle iştirak edeceği açıklanan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılamadığı programda, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, TOBB-ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici, TİKA Başkan Yardımcısı Musa Kulaklıkaya ve öğrenciler hazır bulundu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun yerine törende konuşan Parseker, TOBB'un, TOBB ETÜ'nün Türkoloji Yaz Staj Programını her yönüyle destekliğini ve desteklemeye devam edeceğini söyledi. Bu yıl 16 ülkeden toplam 100 öğrencinin katıldığı programda, 30'a yakın öğretim üyesinin ve seminercinin görev almasının, TOBB-ETÜ'nün bu projeye verdiği önemi gösterdiğine dikkati çeken Parseker, Türkçe'nin geniş bir bölgede konuşulmasının, ülke halklarını birbirine yakınlaştıracağını gibi ticari ve ekonomik ilişkilere de hız kazandıracağını belirtti.

Törende konuşan TOBB-ETÜ Rektörü Kesici de bu yıl 2.'sini düzenledikleri programın geçen yılkinden daha başarılı olduğunu, gelecek yıllarda yapılacak programların bunlardan da iyi olacağını ifade etti. Kesici, dünya üzerinde 300 milyona yakın kişinin Türkçe konuştuğunu kaydederek, ihtisaslarını Türkçe konusunda yapmakla isabetli bir karar verdiklerini söyledi.

TİKA Başkan Yardımcısı Musa Kulaklıkaya da konuşmasında, öğrencilerden memleketlerine sevgi ve selam götürmelerini istedi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından staja katılan öğrencilere sertifika ve hediyeleri verildi. Programa katılan öğrencilerin stajları, İstanbul, Bursa ve Çanakkale'ye yapacakları ziyaretle son bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title