Haberler

Ankara: 2006 Eylül Ayında İhracat Miktar Endeksi Yüzde 13.4 ve İthalat Miktar Endeksi Yüzde 0.5 Oranında Artı

Geçici Dış Ticaret Verilerinden Hesaplanan 2003=100 Temel Yıllı Dış Ticaret Endekslerine Göre; Eylül Ayında Bir Önceki Aya Göre İhracat Miktar Endeksi Yüzde 13.4 ve İthalat Miktar Endeksi Yüzde 0.5 Oranında Artış Gösterdi.

Geçici dış ticaret verilerinden hesaplanan 2003=100 temel yıllı dış ticaret endekslerine göre; eylül ayında bir önceki aya göre ihracat miktar endeksi yüzde 13.4 ve ithalat miktar endeksi yüzde 0.5 oranında artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, eylül ayında ihracat miktar endeksinde ana sektörler itibariyle tarım ve ormancılıkta yüzde 79.9, balıkçılıkta yüzde 18.5, madencilik ve taşocakçılığında yüzde 6.5 ve imalat sanayiinde yüzde 11.2 oranında artış görüldü. İlgili ayda ithalat miktar endeksleri ise tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 28.2 oranında gerilerken, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 3.4, imalat sanayii sektöründe yüzde 1.4 oranında arttı. 2006 Temmuz-Eylül döneminde bir önceki döneme göre, ihracat miktar endeksi yüzde 3.5 oranında artarken, ithalat miktar endeksi yüzde 2.9 oranında azaldı.

Eylül ayında bir önceki aya göre, ihracat ve ithalat birim değer endeksleri sırasıyla yüzde 2.7 ve yüzde 2.4 oranında azaldı. İlgili ayda bir önceki aya göre ihracat birim değer endeksleri, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 5.5, balıkçılık sektöründe yüzde 7.9 ve imalat sanayii sektöründe yüzde 2.4 oranında azalırken, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 9.4, oranında arttı. İthalat birim değer endeksleri bir önceki aya göre, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 0.7 oranında artarken, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 5.9 ve imalat sanayii sektöründe yüzde 1.9 oranında azalış gösterdi. Eylül ayında bir önceki aya göre ihracat birim değer endeksleri, lokomotif sektör olarak adlandırabileceğimiz tekstil ürünlerinde yüzde 0.3 ve giyim eşyası sektöründe ise yüzde 5.5 oranında geriledi. 2006 Temmuz-Eylül döneminde bir önceki döneme göre ihracat birim değer endeksi yüzde 0.3 oranında azalırken, ithalat birim değer endeksi yüzde 3 oranında arttı.

Motorlu kara taşıtı ve römorklar sektörü miktar endeksleri arttı. Bir önceki ay ile karşılaştırıldığında eylül ayında, motorlu kara taşıtları grubunun ihracat miktar endeksi yüzde 57.4 ve ithalat miktar endeksi yüzde 5.1 oranında arttı. 2006 Temmuz-Eylül döneminde ise bir önceki döneme göre, motorlu kara taşıtı ve römorklar ihracat miktar endeksi yüzde 11.5 ve ithalat miktar endeksi yüzde 23 oranında azalış kaydetti. Aynı sektörün ihracat birim değer endeksi yüzde 0.8 oranında azalırken, ithalat birim değer endeksi yüzde 4.4 oranında arttı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title