Haberler

Ankara: 17 Ağustos Depremi'nin Yıldönümü

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi'nin yedinci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 17 Ağustos sabahı genç yaşlı, kadın erkek, zengin fakir demeden bütün Türkiye'nin gönüllü olarak deprem bölgesine koştuğunu ifade eden TBMM Başkanı Arınç, "Gösterilen toplumsal gayret, felaketin büyüklüğü karşısında yaşanan acıları dindirmeye yetmemiş olsa da, yaralı yüreklere, iyi günde de kötü günde de hep bir arada olabilmenin güzelliğini tattırmıştır" dedi. Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatan Meclis Başkanı Arınç, "Bu durum, yaşanılan depremlerden ders almamızı ve muhtemel depremlere karşı hazırlıklı olmamızı zorunlu kılmaktadır" ifadelerini kullandı. Depremin üzerinden geçen zamanın acı ve kederimizi yüreklerimizden silmeye yetmediğini vurgulayan TBMM Başkanı Arınç, mesajında şunları kaydetti:

"Üzerinden yedi yıl geçmiş olsa da yol açtığı can ve mal kaybı ve geride bıraktığı travmalarla 20. asrın en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, dün yaşanmış gibi zihnimizdeki tazeliğini korumaktadır. Geçen zaman, acı ve kederimizi yüreklerimizden silmeye yetmemiştir. 17 Ağustos sabahı felaket haberi ile sarsılan Türkiye, çok geçmeden genç yaşlı, kadın erkek, zengin fakir demeden gönüllü olarak deprem bölgesine koşmuştur. Gösterilen toplumsal gayret, felaketin büyüklüğü karşısında yaşanan acıları dindirmeye yetmemiş olsa da, yaralı yüreklere, iyi günde de kötü günde de hep bir arada olabilmenin güzelliğini tattırmıştır. Ülkemiz ne yazık ki deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Bu durum, yaşanılan depremlerden ders almamızı ve muhtemel depremlere karşı hazırlıklı olmamızı zorunlu kılmaktadır. Depremlerin meydana gelmesi hususunda insan olarak aciz olsak da, sonuçlarını en az kayıp ve üzüntüyle atlatabilmek nispeten bizlere bağlıdır. Bu konuda başta devletimiz olmak üzere herkese çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Nitekim ateş sadece düştüğü yeri yakmamaktadır. Benzer felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisiyle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı dilerim".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title