Haberler

Ankamall Rekor İçin Guinness'e Başvuracak

Başkent'in Büyük Alışveriş Merkezlerinden Ankamall, İnternet Sitesinde ''kapalı Mekan İçin Yapılmış En Fazla Görüntü Kullanım Rekoru'' İçin Guinness'e Başvuruda Bulunacak.

Başkent’in büyük alışveriş merkezlerinden ANKAmall, internet sitesinde ‘’kapalı mekan için yapılmış en fazla görüntü kullanım rekoru’’ için Guinness’e başvuruda bulunacak.

Kısa süre önce Web üzerinden dünyada ilk defa bir alışveriş merkezi için uygulanan, bilgisayar tabanlı üç boyutlu adres gösterim sistemini devreye sokan ANKAmall Alışveriş Merkezi, bu defa alanında ilk dünya uygulaması olacak ‘’sanal gezinti’’yle alışveriş yapılmasına imkan veren sistemi tüketicilerin hizmetine sunacak.

Sanal ortamda ziyaret

ANKAmall Alıveriş Merkezi Müdürü Ozan Canbolat’ın verdiği bilgiye göre, alışveriş merkezinin resmi internet sitesine giren bir tüketici, binlerce fotoğrafın birleştirilmesinden oluşan dünyanın en büyük kapalı mekan sisteminde dolaşabilecek, alışveriş merkezi içerisinde 360 derece gezinti yapıp, gezdiği mekanın gece ya da gündüz görüntüleri arasında kolayca geçiş yapabileceği gibi alışveriş merkezinde bulunan herhangi bir mağazayı sanal ortamda ziyaret de edebilecek.

Çin menşeli dünyanın en büyük panoramik yazılım firması olan Easypano’nun yazılımı temel alınarak 2 Türk mühendis tarafından geliştirilen sistemin kurulumu için altı aydan bu yana 5 kişi çalışıyor.

5 bin fotoğrafla yapılacak

İlk aşamada 2 bin 403 adet fotoğraf, 367 panoramik sahneyi içeren ve her sahnedeki görüntüler birbirlerine bin 716 bağlantı noktası ile bağlanan sisteme, kısa süre içerisinde mağaza iç görüntüler de eklenecek. Bununla birlikte internetten ANKAmall Alışveriş Merkezi’ne giren bir tüketici, mağazaya girerek istediği ürünü ‘tık’layarak satın alabilecek. Mağaza içi görüntülerin sisteme eklenmesi ile sistemdeki fotoğraf sayısı 5 bine ulaşacak. Kapalı mekan için yapılmış en fazla görüntü kullanım rekoru’’ için Guinness rekorlarına başvuru yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title