Haberler

Anka, 6 Şubat 2011 Pazar Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

- TÜRKİYE-SURİYE DOSTLUK BARAJI AÇILIYOR

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asi Nehri üzerinde inşa edilecek olan Türkiye-Suriye Dostluk Barajı'nın temel atma törenine katılmak üzere Hatay'a gidiyor. (Saat: 12.30)

- BAŞBAKAN ERDOĞAN SURİYE'DE

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Halep'te Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşüyor. (Saat: 15.30)

- MÜNİH GÜVENLİK KONFERANSI SONA ERİYOR

- Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen "Münih Güvenlik Konferansı" sona eriyor.

- Konferansa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye dönüyor.

- 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELERARASI KIŞ OYUNLARI SONA ERİYOR

- Devlet Bakanı Nafiz Faruk Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın kapanışı için Erzurum Cemal Gürsel Stadyumu'nda düzenlenecek törene katılacak. (Saat: 19.30)

- MECLİS'TE TORBA MESAİSİNE DEVAM - Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta da torba tasarının görüşmelerine devam edilecek. Görüşmeler 6'ncı bölümden itibaren yapılacak ve Genel Kurul 7 Şubat Pazartesi günü de çalışacak. Genel Kurul Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri de çalışmalarını sürdürecek. Tasarının yasalaşmaması halinde ise 11 Şubat Cuma günü de Genel Kurul çalışacak. Meclis gündemini oluşturan torba tasarı 9 bölümden oluşuyor.

- 5 YILDA 8.5 MİLYON KİŞİ İLK KEZ İŞE GİRDİ 262 BİNİ KAMUDA

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt 2005-2010 yılları arasında toplam 8 milyon 456 bin 493 kişinin ilk kez işe girerek sigortalı olduğunu ortaya koydu.

- Dinçer'in verdiği bilgilere göre, ilk kez işe başlayanlardan 156 bin 125'i öğretmen olmak üzere 262 bin 371'i KPSS sınavlarını kazanarak kamuda işe başladı.

- Dinçer 2003-2010 yılları arasında İŞKUR tarafından işe başlatılan kişi sayısının da 853 bin 701 olduğunu bildirdi.

- YEMEKHANEDE FARKLI MASADA YEMEK YEDİ, ÜÇ AY SONRA GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

- CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in verdiği yanıt İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeli Şükrü Dinçel'in, yemekhanede Grup Başkanlığı personeline ayrılan masada yemek yemesinden üç ay sonra Bornova Sosyal Güvenlik Merkezi'ne görevlendirildiğini ortaya koydu.

- YEM SANAYİNDE KULLANILMAK ÜZERE YAKLAŞIK 1.5 MİLYON TON GDO'LU ÜRÜN İTHAL EDİLDİ

- CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in verdiği yanıt, Türkiye'ye girişine izin verilen GDO'lu ürünlerden; yem sanayinde kullanılmak üzere 1 milyon 386 bin 811 ton ürün ve 93 bin 415 ton kanola, mısır, soyanın gıda sanayisinde kullanılmak üzere ithalatına izin verildiğini ortaya koydu.

- Bakan Eker, 23 parti gıda maddesindeki GDO içeriğinin yüzde 0,9'un altında olduğundan etiketlenme zorunluluğunun bulunmadığını bildirdi.

- Tarım Bakanı, Biyogüvenlik Kanunu kapsamında GDO'lu ürün üreten işyerlerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan ayrıca izin alması yönünde bir düzenleme bulunmadığını söyledi.

- YARGITAY'DAN "SEKS İŞÇİSİ" KADINI ÖLDÜREN SANIĞIN CEZASINDA YAPILAN TAHRİK İNDİRİMİNE RED

- Yargıtay 1. Ceza Dairesi, "seks işçiliği" yapan kadını "canavarca hisle ve eziyet çektirerek" öldüren sanığa verilen hapis cezasında kadının mesleğinden dolayı yapılan tahrik indirimini kabul etmedi.

- Daire kararında "Maktulenin yaşam tarzının sanık yönünden tahrik oluşturmayacağı, olay öncesinde veya sırasında maktuleden kaynaklanan sanık lehine tahrik oluşturacak herhangi bir haksız söz veya eylemde bulunmadığı da anlaşılmıştır" denildi.

- Fakat, Dairenin kararına, bir üye "töre" şerhi koyarak, sanık R.Y.'nin başka erkeklerle para karşılığı birlikte olan sevgilisi F.Y.'yi şerefini ve namusunu kurtarmak güdüsüyle (töre saikiyle) öldürdüğünü savundu. Daire kararına katılmayan üye, "Namus kavramının içeriği cinsel davranışa ilişkin gelenek ve göreneklerden kaynaklanmaktadır. Bu alanda ilk kural da cinsel saflık ve sakınmadır. Bu saflığı korumak da kadına düşer" dedi.

- ENGELLİ VATANDAŞLAR AKP HÜKÜMETİNİN BAKANLARINI SINIFTA BIRAKIRKEN, MHP LİDERİ BAHÇELİ'Yİ SAMİMİ BULDU

- TEDAY Genel Başkanı İlimdar Boztaş, engelli vatandaşların sorunlarının çözümü konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yı "engelliler için bir şey yapmadıkları" gerekçesiyle sınıfta bırakırken, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi daha fazla engelli vatandaşı milletvekili adayı gösterme konusunda samimi bulduklarını belirtti.

- AKBANK: " ULUSLARARASI SERMAYENİN BATI-DOĞU EKSENİNDEKİ YENİ DALGASINDA TÜRK BANKALARININ ROLÜ HIZLA ARTIYOR"

- Akbank'ın Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, Türkiye'nin yükselen ülkeler arasından yükseldiği görüşünü savunarak "Türkiye bugün dünyanın 17'inci ve Avrupa'nın da sekizinci büyük ekonomisi.Bulunduğu Ortadoğu,Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika bölgesinin ise en büyük ve güçlü ekonomisi durumuna geldi.Türkiye artık gelişmelere sadece seyirci olmayıp gelişmeleri yönlendiren bir konumda.Sadece doğudan batıya köprü olmayıp karar üretici merkez ekonomiler arasında yer alıyor" diye konuştu.

-Kefeli,"Uluslararası doğrudan yatırımlar ve portföy yatırımları yükselen ekonomilere ve doğuya kayarken, Türk bankaları kuvvetli mali yapılarıyla bu dalgada önemli bir aracılık rolü oynayacak" diye konuştu. Kefeli, "Akbank'ın vizyonu, bulunduğumuz coğrafyada bölgesel lider banka olmaktır" dedi.

- GEÇEN YILIN İHRACAT ŞAMPİYONLARI 2011'E HIZLI BAŞLADI

- 2010 yılı için Orta Vadeli Programda hedeflenen 111.7 milyar dolarlık hedefinin yaklaşık 2 milyar dolar üzerine çıkaran ihracatın şampiyonu 14 il 2011 yılına da hızlı başladı.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

- --------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title