Haberler

Anka, 6 Şubat 2008 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-TÜRBAN DÜZENLEMESİ GENEL KURUL'DA

-Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğinin teklifinin ilk tur oylaması Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak. (Saat:15.00)

-Teklifin önce tümü üzerindeki görüşmeler ardından da maddelere geçilmesi için gizli oylama yapılacak. Üç maddeden oluşan teklifin maddeleri üzerinde de ayrı ayrı yapılacak görüşmelerden sonra ise oylamaya geçilecek.

-Hükümet ve siyasi partiler adına yapılacak konuşmalar 20, milletvekillerinin yapacağı konuşmalar ise 10'ar dakika ile sınırlı tutulacak.

-Meclis'teki sandalye sayılarının toplamı 410'u bulan AKP ve MHP'nin, oy sayısı konusunda herhangi bir sıkıntısı bulunmazken, DTP dışında diğer tüm partilerin Genel Kurul'a fire vermeden katılması bekleniyor.

-Liderlerin kürsüye çıkmayacağı Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde, AKP Grubu adına İstanbul Milletvekilleri Güldal Akşit veya Ayşenur Bahçekapılı söz alacak. MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile İzmir Milletvekili Şenol Bal'ın konuşmalarının beklendiği Genel Kurul'da CHP adına da Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Konya Milletvekili Atilla Kart ve İstanbul Milletvekili Nur Serter konuşacak.

-Oylamanın gece geç saatlere kadar sürmesi beklenirken, Meclis'e ziyaretçi alınmayacak. Protesto eylemleri nedeniyle de Meclis'te geniş güvenlik önlemleri alınacak.

-AKP'Lİ BAĞIŞ: "MECLİS'TE MİLLETİN VEKİLLERİ VAR, MİLLET NEYSE VEKİL DE O OLMALI"

-AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, türban yasağının kaldırılması noktasında toplumsal mutabakatın yüzde 63'lerde olduğunu belirterek, "Mecliste görev yapanlar kimlerdir? Milletvekilleri. Kimin vekili, milletin vekili. O zaman millet neyse, vekil de o olmalıdır" dedi.

-Bağış, "Beni rahatsız eden, bu başörtüsü nedeniyle, bizim çocuklarımızın eğitim haklarının ellerinden alınması. O çocukların adeta cehalete zorlanmaları. Topluma katkıda bulunan insanlar olmaları için, ben herkesin eşit eğitim hakkını almasından yana olduğumu söylüyorum" diye konuştu.

-CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında İsmail Cem Salonu'nda toplanacak. Toplantı öncesinde, Deniz Baykal'ın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. (Saat:11.00)

-TÜRBANA TEPKİLER SÜRÜYOR

-Meclis gündeminde yer alan Türbanın Yüksek Öğretim Kurumlarında serbest hale getirilmesini amaçlayan Anayasa değişikliğiyle ilgili, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Erol Ekici ve TBB Genel Sekreteri Altan Ayaz'ın katılımıyla, Meclis önünde basın açıklaması yapılacak. (Saat:12.30)

-YARGITAY KANUNU ADALET KOMİSYONU'NDA

-TBMM Adalet Komisyonu'nda, Yargıtay Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı ele alınacak. (Saat:10.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN, SEJDİU'YU KABUL EDİYOR

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Kosova Geçici Özyönetim Kurumları Başkanı Fatmir Sejdiu'yu Başbakanlık Merkez binada kabul ediyor. (Saat:11.00)

-KKTC BAŞBAKANI SOYER'DEN CHP'YE ZİYARET

-KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı parti genel merkezinde ziyaret edecek. (Saat:10.00)

-YARGITAY SEÇİMLERİ SÜRÜYOR

-Eski Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı seçimleri sürüyor. Dünkü oylama, 9. Ceza Daire Başkanı Hasan Gerçeker 120, 18. Hukuk Daire Başkanı Mahir Ersin Germeç ise 90 oy almıştı.

-SANAYİ BAKANI ÇAĞLAYAN, YASED'İN KONUĞU

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Sanayi Stratejisi ve Yeni Dönem Sanayi Politikaları" konulu toplantıda konuşacak. (Saat:12.30)

-DSP LİDERİ SEZER, BELEDİYE TEMSİLCİLERİNİ KABUL EDİYOR

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, gündemde olan belediyelerin temsilcilerini, parti genel merkezinde kabul edecek.(Saat:12.00)

-MAVİ HAT'TA SIZMA SKANDALI

-Mavi Hat operasyonu kapsamında yapılan telefon dinlemelerinin suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen İbrahim Selçuk ve yandaşlarına sızdırıldığı ortaya çıktı. Operasyon kapsamında telefonları dinlenenlerin listesinin Nihat Özdemir tarafından Selçuk kanadına verildiği de belirlendi.

-Tuz Gölü ihalesini kazanmak için 1,5 milyon dolar rüşvet vermeyi kabul eden Özdemir'in, telefonların dinlendiği öğrenince rüşvet vermekten vazgeçtiği iddianameye yansıdı. Bu aşamada Özdemir, dinlenenlerin listesini ele geçirip Selçuk ekibinden Mustafa Şağban'a teslim etti. Ekipte kriz çıktı.

-YÖK GENEL KURULU ÖZCAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANIYOR

-Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu yarın Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Genel Kurul'da; meslek liseleri için yeni katsayı düzenlemesi yapılması, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme'nin yerine başka bir ismin atanması ve Özcan'ın göreve gelmesinin ardından yapılacak yeni görevlendirmelerin gündeme gelmesi bekleniyor.

-DSP'Lİ YAĞIZ'DAN BAŞBAKAN'A "SEN NE ANLARSIN" SORUSU

-DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan'ın, CHP lideri Baykal'ın "dini açıklamalarına" ilişkin yaptığı "Ya sen ne anlarsın o işlerden. Bırak da Diyanet İşleri Başkanı konuşsun" sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

-GÜNDE 4 İŞÇİ İŞ KAZASINDA ÖLÜYOR

-Geçtiğimiz hafta İstanbul Davutpaşa'da bir iş merkezinde meydana gelen patlama işçi sağlığı ve iş yeri güvenliğini tekrar gündeme getirirken, iş kazalarının günde 4 işçinin ölümüne yol açtığı ortaya çıktı. Türk Tabipleri Birliği İşçi Sağlığı ve İş Yeri Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Bülent Aslanhan, "Bu bir kader değildir. Ülkemizde bu denli ölümlü iş kazası görülmesinin ana nedeni işverenlerin kazaları engelleyici tedbirlere kaynak ayırmamasıdır" dedi.

-ÇİFTE MAAŞ ALAN "DOLANDIRICILIKTAN" YARGILANACAK

-Yargıtay 11. Ceza Dairesi, SSK'dan emekli olduktan sonra vefat eden babasının aylığını alırken Emekli Sandığı'ndan aylık almaya hak kazanan kişinin SSK'dan aylık almaya devam etmesini "nitelikli dolandırıcılık" olarak değerlendirdi.

-Yerel mahkemenin verdiği beraat kararını bozan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Emekli Sandığı'ndan maaş almaya başladıktan sonra babasından kalan ölüm aylığını da almaya devam eden kişinin 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.

-İTALYA'DAN TÜRK ARKEOLOGLARA ŞÖVALYELİK NİŞANI

-İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, arkeoloji alanındaki önemli katkıları nedeniyle Anadolu Medeniyetleri Müze Müdürü ve Sanat Tarihçisi Hikmet Denizli'ye, arkeolog Dr. Nurettin Yardımcı ile Prof. Dr. Orhan Bingöl'e ve gazeteci Özgen Acar'a "İtalyan Dayanışması Şövalyelik Nişanı" verecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title