Haberler

Anka, 5 Kasım 2009 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-ORGENERAL BAŞBUĞ GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ederek haftalık olağan görüşmesini yapıyor. (Saat: 14.30)

-DEMOKRATİK AÇILIM

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilecek olan "Demokratik Açılım" toplantısına katılıyor. (Saat: 11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL TUNCELİ'DE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'de çeşitli temas ve etkinliklerde bulunuyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Tunceli Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı ile Hacı Bektaşi Veli Kültürü'nü Yayma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Tunceli Üniversitesi 2009-2010 Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne de katılıyor. (Saat: 10.30/11.20/11.45/12.35)

-ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jacques Barrot ve İsveç Adalet Bakanlığı Göç ve İltica Bakanı Tobias Billström'u Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat: 16.00/17.00/18.30)

-ECEVİT ÖLÜMÜNÜN 3. YILINDA ANILIYOR

-Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün üçüncü yılında bir dizi etkinlikle anılıyor.

-DSP, Ecevit için ilk anma törenini Devlet Mezarlığı'nda bulunan kabri başında yapacak. Burada gerçekleştirilecek anma töreninin ardından, Bilkent Otel'de bir panel düzenlenecek.

-Rahşan Ecevit'in önderliğinde düzenlenecek anma programı da, Bülent Ecevit'in kabrinin ziyareti ile başlayacak. Buradaki anma töreninin ardından Gazeteci Yazar Hulki Cevizoğlu'nun idaresinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde bir panel düzenlenecek. (Saat: 10.30/14.00/12.00/14.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, "Türk Borçlar Kanunu" tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 13.00)

-PLAN-BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyon'unda, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, SHÇEK, Özürlüler İdaresi, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, Türkiye ile Kuveyt arasındaki çeşitli anlaşmalara ilişkin tasarılar görüşülüyor.

-TBMM KİT Komisyonu'nda, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Atatürk Orman Çiftliği bütçeleri görüşülüyor.

-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Fransa ziyareti ile Çocuk Cezaevlerinde inceleme alt komisyonu kurulmasını ele alıyor. (Saat: 10.30/10.30/10.30)

-STK'LARIN YASAMA SÜRECİNE KATILIMI SEMİNERİ

-TBMM'de, Kadınlara yönelik çalışmaları yürüten STK'ların yasama sürecine katılımlarının güçlendirilmesi semineri yapılıyor. (Saat: 10.00)

-BİRLEŞİK KRALLIK BAKANI MİLİBAND TÜRKİYE'DE

-Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Miliband, Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

-Miliband ziyareti esnasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. Miliband, ile Davutoğlu görüşmelerinde, ikili ilişkilerin yanı sıra, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci, Kıbrıs ile bölgesel ve Uluslararası konular ele alınacak.

-DEVLET BAKANI BAĞIŞ YUNANİSTAN'DA

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistan'da çeşitli temaslarda bulunuyor.

-Bakan Bağış, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças ile çalışma yemeğinde bir araya geliyor.

-Bağış, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile görüşüyor. (Saat: 09.00/11.15)

-İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'DE

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile bir araya geliyor.

-SAVUNMA BAKANI GÖNÜL MKEK'TE

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "Havadan Taşınabilir 105 mm. Hafif Çekili Obüs Projesi" imza törenine katılıyor. (Saat: 16.00)

-BAKAN ERGİN ARABULUCULUK SEMPOZYUMUNDA

-Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hilton Oteli'nde "Uluslararası Arabuluculuk Sempozyumu"nun açılışına katılıyor. (Saat: 09.15)

-KÜLTÜR BAKANI GÜNAY MÜZE AÇILIŞINDA

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da "Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi"nin açılışına katılıyor. (Saat: 18.00)

-ÇUBUKÇU TANITIM TOPLANTISINDA

-Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Atatürk Kız Meslek Lisesi'nde "Türkiye'nin İlk Geleneksel Bebeği Elif'in Tanıtımı Toplantısı"na katılıyor. (Saat: 10.30)

-KAMU-SEN'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da konfederasyonuna bağlı sendika genel başkanlarıyla birlikte düzenleyeceği eylemin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yolluyor. (Saat: 12.30)

-"TÜRKİYE-ERMENİSTAN PROTOKOLÜ VE AZERBAYCAN" PANELİ

-Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, "Türkiye-Ermenistan Protokolü ve Azerbaycan" konulu bir panel düzenliyor. (Saat: 14.00)

-ORGAN BAĞIŞI HAFTASI

-Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda "2009 Yılı Organ Bağışı Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. (Saat: 14.30)

-İSEDAK İŞ FORUMU BAŞLIYOR

-Devlet Planlama Teşkilatı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı desteği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin işbirliğiyle, İstanbul'da Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İş Forumu gerçekleştiriliyor.

-BASIN TOPLANTILARI

-Vestel'in 25.yıl kutlaması dolayısıyla, İstanbul Four Seasons'ta bir basın toplantısı düzenleniyor.

-Turkcell, 2009 yılı 3. çeyrek sonuçlarını, düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ ATİLLA KART'IN "DOKUNULMAZLIK" SAVAŞI AİHM'DEN DÖNDÜ

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Sözleşmesi'nin, adil yargılanma hakkını düzenleyen 6. Maddesiyle, "İhlal edilen adil yargılanma hakkının ihlal edildiği, hak arama özgürlüğünün, engellendiği ve dokunulmazlığının kaldırılması için AİHM'e yaptığı başvurunun "ret" yönünde karar verdiğini, ancak resmi açıklamanın henüz kendisine bildirilmediğini söyledi.

-Kart, kararın bozulmasını, "Mahkeme heyetine yönelik olarak Hükümetten doğrudan ya da dolaylı bağlantılarla müdahalede bulunduğuna dair kuşkularımız var" şeklinde değerlendirdi.

-Kart, bir hakaret davasında yargılanabilmek için Meclis'ten kendi dokunulmazlığının kaldırılmasını istemiş ancak bunu başaramayınca da Şubat 2005'te AİHM'ne başvurmuştu.

-TÜRK HALKI OBAMA'YA SOĞUK

-ABD Başkanı Barack Obama, iktidara gelişinin ardından dünyada yakaladığı olumlu havayı Türkiye'de aynı ölçüde yakalayamadı. Türk toplumu önceki Başkan George W. Bush'a göre Obama'ya daha fazla sempati beslese de Obama ile birlikte ABD'nin dünya barışına ve insan haklarına katkıda bulunacak bir politika izleyeceğine inanların oranı azınlıkta kalıyor.

-Araştırmaya göre halkın yüzde 54.7'si Türkiye-ABD ilişkilerinin Obama'yla birlikte değişmeyeceği görüşünü belirtirken yüzde 18.4'ü ise ilişkilerin daha da kötüleşeceğini düşünüyor. Obama ile birlikte Türkiye-ABD ilişkilerinin güçleneceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 26.9'da kalıyor.

-OKUL SERVİSLERİNE SERT ELEŞTİRİ

-Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Güleç, geçtiğimiz ay çıkan yönetmelik değişikliğiyle ilgili okul servislerine ilişkin düzenlemeyi sert dille eleştirdi. Güleç, düzenlemenin ticari kaygılara yönelik düzenlendiğini ifade ederek, "Eğitimin bir parçası olan okul servis araçlarında, çocukların can güvenliğinin ön planda olması" gerektiğini savundu.

-TBB, ATATÜRK'Ü ÖLÜMÜNÜN 71. YILINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANACAK

-TBB, Atatürk'ün 71. ölüm yıldönümünde "Atatürk'ü Çağdaş Yorumlama ve Anma Programı" kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Etkinlik kapsamında "Atatürk'ün Ölüm ve Anıtkabir'e Nakli Günleri" adlı gazete ve fotoğraf sergisi de görücüye çıkacak.

-GDO ÜRÜNLERİNE KARŞI "MAHARİŞİ VEDASAL ORGANİK TARIM" ÖNERİSİ

-Ankara Transandantal Meditasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayla Çevik, genleri değiştirilmiş ürünlere karşılık, Maharişi Vedasal Organik Tarım uygulamasıyla elde edilen ürünlerin tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title