Haberler

Anka, 4 Eylül 2010 Cumartesi Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-ABD GENELKURMAY BAŞKANI TÜRKİYE'DE

-ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, Türkiye ziyaretini sürdürüyor.

-Oramiral Mullen, Büyükelçilik Konutu'nda bir basın toplantısı düzenliyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mullen'i Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat: 10.00/11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum kampanyası çerçevesinde Mersin'de temaslarda bulunuyor. Başbakan Erdoğan, Ağaoğlu RES Tesisleri'nin açılışına katılıyor ve partisi tarafından düzenlenen mitingde halka sesleniyor.

-Erdoğan, partisinin il başkanlığının yeni hizmet binasının açılışına ve Tarsus Şelale Otel'de düzenlenen iftara katılıyor. (Saat: 15.00/16.30/18.00/19.15)

-AKP'YE KATILIMLAR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda düzenlenen AKP'ye katılım törenine katılıyor. (Saat: 11.40)

-KILIÇDAROĞLU BOLU, DÜZCE, SAKARYA VE KOCAELİ'DE

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmalarına Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'de devam ediyor. Kılıçdaroğlu, partisi tarafından düzenlenen mitinglerde halka sesleniyor. Kılıçdaroğlu, programını tamamlayarak Ankara'ya dönüyor. (Saat: 09.30)

-MHP LİDERİ BAHÇELİ KONYA'DA

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum çalışmalarını Konya'da sürdürüyor. Bahçeli, partisi tarafından düzenlenen mitingde halka sesleniyor. (Saat: 16.50)

-YENİ ADLİ YIL 6 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ REFERANDUMUN GÖLGESİNDE BAŞLIYOR

-Yeni adli yıl 6 Eylül Pazartesi, Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak. Bu tören referanduma sayılı günler kala devletin zirvesini bir araya getirecek. Adli Yıl açılışı ve Yargıtay Onur Günü töreni, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandumun gölgesinde yapılacak. Ayrıca, bu yılki adli tatile, HSYK'nın seçilmiş üyeleri ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Müsteşarı Ahmet Kahraman arasında yaşanan "kriz" damgasını vurdu.

-EDP'NİN "BUGÜN EVET, YARIN YENİ BİR ANAYASA" FORUMU

-Eşitlik ve Demokrasi Partisi, İstanbul Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde, "Bugün Evet, Yarın Yeni Bir Anayasa" başlığı altında bir forum gerçekleştiriyor. EDP Genel Başkanı Ziya Halis, forumun açılış konuşmasını gerçekleştiriyor. (Saat: 14.00)

-BBP LİDERİ TOPÇU SİVAS'TA

-BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandum kampanyasını Sivas'ta sürdürüyor. Topçu, düzenlenen mitingde açıklamalarda bulunuyor. (Saat: 15.00/16.00)

-REFERANDUM AÇIKLAMALARI

-Ankara Ticaret Odası'nda, odaya mensup bazı yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve meslek komite üyeleri, düzenleyecekleri bir toplantıyla referanduma neden "hayır" oyu kullanacaklarını açıklıyor.

-Ankara Tabip Odası'nda, referandumun sağlık ortamına katkıları üzerine bir basın toplantısı düzenleniyor.

-Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte 15 sivil toplum örgütü de "Anayasa değişikliği referandumu'nda 'Hayır' denilmesi" için Ankara'nın Sakarya Caddesi'nde ortak bir basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.00/12.00/12.30)

-BAKAN ATALAY ARAÇ TESLİM TÖRENİNDE

-Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün hizmetlerinde kullanılmak üzere 100 adet yeni aracın hizmete sunulması amacıyla, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katılımı ile Atatürk Kültür Merkezi'nde araç teslim töreni yapılıyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN PURSAKLAR VE KEÇİÖREN'DE

-Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Pursaklar ilçesini ziyaret ediyor ve esnafla bir araya geliyor. Bakan Çağlayan, daha sonra Keçiören ilçesinde de temaslarda bulunuyor. (Saat: 11.00/17.00)

-SİVAS KONGRESİ'NİN 91. YIL DÖNÜMÜ

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivas Kongresi'nin 91. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılıyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN GÖNÜL İZMİR'DE

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in Bayındır ilçesinin 88. kurtuluş yıl dönümü törenine ve Arıkbaşı Köyü Şehitliğindeki anma törenine katılıyor.

-BAKAN GÜNAY SERGİ AÇILIŞINDA

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da, "1400. Yılında 7-20. Yüzyıl Türk ve İslam Eserleri Müzesi Kur'an Koleksiyonu Sergisi" açılışına katılıyor. (Saat: 18.00)

-BAKAN YILMAZ MUŞ'TA

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş'ta çeşitli temas ve incelemelerde bulunuyor. Bakan Yılmaz, gerçekleştireceği ziyaretlerin ardından partisi tarafından düzenlenen iftara katılıyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN EROĞLU KÜTAHYA'DA

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'da çeşitli temas ve incelemelerde bulunuyor. Bakan Eroğlu, gerçekleştireceği bir dizi ziyaretin ardından Simav'da düzenlenen iftara katılıyor. (Saat: 14.30)

-DOÇ. DR. ÇAYCI: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİNİN BÜTÜNÜ HAKKINDA OLUMLU KANAAT BELİRTMEM OLANAKSIZ

-Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sadi Çaycı, 12 Eylül'de referandumda oylanacak olan Anayasa değişikliği paketinde bazı olumlu maddeler bulunduğunu ancak paketin yargıya ilişkin olumsuz düzenlemeler getireceğini kaydederek paketin bütünü hakkında olumlu kanaatte bulunmasının olanaksız olduğunu belirtti.

-CHP, PRİM BORÇLULARININ İLAÇ VE TEDAVİ HİZMETLERİNDEN YARARLANMASINI İSTEDİ

-CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, prim borçlularının da ilaç ve tedavi hizmetlerinden yararlanabilmelerini istedi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e, "Prim borçlularının ilaç ve tedavi hizmetlerinden yararlanabilmeleri için Bakanlığınız herhangi bir yapılandırma çalışması yapmakta mıdır?" diye sordu.

-EĞİTİMDEKİ ACI TABLO

-CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun verdiği yanıt eğitimdeki acı tabloyu ortaya çıkardı. 2005 yılında 3 bin 986 olan dershane sayısı 2009 yılında 4 bin 193'e çıktı. 2005 yılında 210 bin 715 kişi dershaneye giderken bu rakam 2009 yılında 241 bin 754'e ulaştı. Son beş yılda üniversiteyi en çok kazanan il sıralaması ise değişmedi ve İstanbul, Ankara ile İzmir şeklinde gerçekleşti. Son beş yılda üniversiteye en az öğrenci gönderen il ise Ardahan oldu.

-DİSK-AR: AÇLIK SINIRI 772, YOKSULLUK SINIRI 2 BİN 809 TL

-DİSK-AR, 4 kişilik bir aile için açlık sınırının 772, yoksulluk sınırı ise 2 bin 809 TL olarak belirledi. DİSK-AR, asgari geçim indirimi ile 626 TL maaş alan iki çocuklu ve eşi çalışmayan bir asgari ücretlinin, ihtiyaçlarını tam olarak karşıladığında ancak 1 hafta geçinebildiğine dikkat çekti.

-DEMİR: ATILAN ADIMLAR, REFERANDUM SÜRECİNİN SAMİMİYETİNİN SORGULANMASINA NEDEN OLUYOR

-Ekonomistler Platformu İcra Kurulu Başkanı Oğuz Demir, referandum öncesinde hükümetin vatandaşa açıkladığı müjdeler için "Samimiyet bozucu samimiyet kaybettirecek adımların atılması, kamu kaynaklarının kullanılması, seçim yatırımı olarak değerlendireceğimiz adımların atılması, samimiyet konusunda insanları endişeye sokuyor" dedi.

-RESSAM OCAKOĞLU: MİLLİ MÜCADELE SERGİSİ'NİN ANKARA'DA AÇILMASI ENGELLENDİ

-Samet Ocakoğlu, 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'dan yola çıkarak Milli Mücadele döneminden Çankaya'ya ulaşılan demokrasi sürecini anlattığı "Milli Mücadele'den Çankaya'ya" adlı serginin diğer illerin ardından Ankara'da açılmasının engellendiğini iddia etti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title