Haberler

Anka, 30 Ekim 2007 Salı Gündemi

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş. -KÖŞK'TE İKİNCİ CUMHURİYET RESEPSİYONU -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet'in 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde 2. kez resepsiyon verecek.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-KÖŞK'TE İKİNCİ CUMHURİYET RESEPSİYONU

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet'in 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde 2. kez resepsiyon verecek. Resepsiyona, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Ayrıca, resmi protokolün yanı sıra, sanatçılar ve medya yöneticileri de resepsiyonda olacak. (Saat:19.00)

-PARTİ MECLİS GRUPLARI TOPLANIYOR

-MHP, AKP, DTP ve CHP Meclis Grupları toplanıyor. Toplantılarda liderler son siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:10.30/11.15/12.30/13.30)

-MECLİS SORUŞTURMASI GÖRÜŞÜLÜYOR

-CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Ankara'nın su sorunu ile ilgili verdiği Meclis soruşturma önergesi görüşülerek, soruşturma komisyonu kurulup kurulmaması oylanacak. (Saat:15.00)

-BÜTÇE KOMİSYONDA

-2008 bütçe ve kesinhesap kanunu tasarılarının tümü üzerindeki görüşmeler Meclis Plan Bütçe Komisyonunda yapılacak. (Saat: 10.00)

-"İLETİŞİM SEKTÖRÜNÜN DÜNÜ VE BUGÜNÜ" MASAYA YATIRILIYOR

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "İletişim Sektörünün Dünü ve Bugünü" konulu panelde konuşacak. (Saat:10.00)

-SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI FAALİYETLERİNİ TANITIYOR

-Sahil Güvenlik Komutanlığı, sahip olduğu imkan ve kabiliyetler ile icra ettiği görevlerin tanıtılması amacıyla, İzmir Bayraklı ve Foça'da basın turu düzenliyor.

-CHP'DE 3. GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİ YARIN

-TBMM'de 3 Grup Başkanvekili ile temsil edilme hakkı kazanan CHP'de, 3. Grup Başkan vekilliği için seçimler yarın yapılacak. Yarın basına kapalı olarak toplanacak olan CHP Grubunda Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan yarışacak.

-CHP'Lİ SELVİ: "BAŞBAKAN İSLAM'IN KABESİNİ ABD YAPMAK İSTİYOR"

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümetini, "İslam'ın Kabe'sini değiştirmeye çalışmakla" suçladı. Başbakan Erdoğan'ın, Büyük Orta Doğu Projesi'nin eş başkanı olduğunu hatırlatan Selvi, "Tayyip Erdoğan'ın hükümeti, samimi dindarlara, inanç sahiplerine yanıltıcı yaklaşımlarla, adeta İslam'ın Kabesini değiştirmeye çalışıyor. Neresi olacak İslam'ın Kabe'si? Amerika olacak. Yani İslam dünyası o emperyalist ülkenin uydusu olacak. Bu çok tehlikeli bir olay. Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi gerekir" diye konuştu.

-Selvi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle iki ayrı resepsiyon düzenlemesinin de şık olmadığını söyledi. Selvi, "Bu son derece şık olmayan insanları kaygıya sürükleyen bir olaydır. Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmıyor bu durum" dedi.

-MAVİ HATTA 35 KİŞİ DAHA İFADE VERECEK

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı BOTAŞ'ın açtığı 3 ihalede yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle başlatılan operasyonda 3. etabın bu hafta yapılacağı bildirildi. Polisin, bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından savcılığa verilen dosya üzerinden toplam 91 kişinin ifadesini alması gerektiğini vurgulayan yetkililer, halen 35 kişinin daha bilgisine başvurulacağını kaydetti.

-ADIYAMAN'DA 153 EĞİTİM KURUMU TEMSİLİ OLARAK AÇILACAK

-Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında imzalanan temel eğitime destek programı kapsamında 16 ilde yapılan toplam 153 eğitim kurumunun temsili açılışı, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Delegasyon Başkanı Marc Pierini'nin katılacağı törenle yapılıyor.

-YÖK İÇİN DOĞRAMACI DESTEKLİ ADAY: PROF. DR. ENVER HASANOĞLU

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in görev süresi 8 Aralık'ta dolarken yerine kimin geçeceği merak konusu.

-Prof. Dr. İhsan Doğramacı'ya yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Enver Hasanoğlu'nun ismi ön plana çıkarken, son dönemlerde Doğramacı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki yakınlaşma bu olasılığı güçlendiriyor.

-Kulislerde hükümete daha yakın sürpriz bir ismin de YÖK Başkanı olabileceği belirtiliyor.

-IMF ORTA DOĞU RAPORU: ARAPLAR 800 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAK

-IMF "Bölgesel Ekonomik Görünüm: Orta Doğu ve Orta Asya" raporuna göre bir dönem Türkiye'nin "ağabeylik" yapacağı belirtilen Kafkasya ve Orta Asya ülkeleri iki haneli ekonomik büyümenin dördüncü yılını yaşayacak.

-IMF: Körfez ülkeleri gelecek 5 yılda, petrol, gaz, altyapı ve gayrı menkul sektörlerine 800 milyar dolar harcayacak.

-Uluslar arası Para Fonu raporunda yüksek petrol ve petrol dışı mal fiyatlarının katkısı ve küresel finansal piyasadaki belirsizliklere karşın Orta Doğu ve Orta Asya'da ortalama büyümenin ise 2008'de yüzde 6-7 dolayında olacağı belirtildi.

-ORGANİK TARIM AVRUPA'DA YÜKSELEN DEĞER

-Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan "OECD Ülkelerinde Tarım Politikaları: İzleme ve Değerlendirme 2007" başlıklı raporda üye ülkelerdeki organik tarımın durumu da ele alındı.

-Raporda, kimi kırsal kalkınma projelerinde organik tarımın desteklendiği belirtildi, AB'deki destekler örnek gösterildi.

-ENRIQUE IGLESIAS TÜRKİYE'DE

-Latin müziğinin popüler şarkıcısı Enrique Iglesias, son albümü "Insomniac"ın dünya turnesi kapsamında konser vermek üzere Türkiye'ye geliyor. Albüm tanıtımı nedeniyle, 3 Kasım'da İstanbul'a gelecek olan Iglesias, Türk izleyicisinin karşısına çıkacağı için büyük heyecan duyduğunu belirtiyor.

-AKBANK CAZ FESTİVALİ'NİN SON DURAĞI ANKARA

-Akbank 17. Caz Festivali, yarın ve 1 Kasım Perşembe günü Ankara'da gerçekleştirilecek iki farklı konserle sona erecek. Ankara, İzmir ve İstanbul'da bugüne kadar 30 ayrı mekanda, 130'un üzerinde sanatçının sahne aldığı festivalin, son durağı Ankara olacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title