Haberler

Anka, 3 Kasım 2010 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN TRABZON'DA

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, KEİPA 36. Genel Kurulu açılış törenine katılıyor.

-Şahin, Trabzon Limanını ve Merkez Pelitli Spor Tesislerini ziyaret ediyor. (Saat: 09.00/15.00/16.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN KOSOVA'YA GİDİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kosova'ya gidiyor. (Saat: 09.30)

-CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında parti genel merkezinde toplanıyor. (Saat: 14.30)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, uluslararası sözleşmelerin görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 14.00)

-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre ve Orman Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2011 Mali Yılı bütçesi görüşülüyor. (Saat: 10.30)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Çevre Komisyonu'nda, Bazı Tehlikeli Kimyasalların ve Pestisitlerin Uluslararası Ticaretinde Ön Bildirimi Kabullerinin Usulüne Dair Sözleşme ele alınıyor.

-TBMM Adalet Komisyonu'nda, Görevini Kötüye Kullanan Kamu Görevlileri başlıklı TCK'nın 257. maddesinde değişiklik öngören yasa teklifinin görüşmelerine kaldığı yerden devam ediliyor.

-TBMM Dışişleri Komisyonu'nda ise gündem değerlendirmesi yapılıyor.

-TBMM KİT Komisyonu'nda da Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü hesapları inceleniyor. (Saat: 10.00/10.30/10.30/10.30)

-ERBAKAN-ŞENER GÖRÜŞMESİ

-Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ile Saadet Partisi Genel Merkezinde görüşüyor. (Saat: 13.00)

-BDP'Lİ GEYLANİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-RECCA 4. İŞ FORUMU

-Afganistan İçin Bölgesel Ekonomik İşbirliği Konferansı'nın (RECCA) 4. İş Forumu, İstanbul Conrad Oteli'nde yapılıyor.

-Açılışta, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Resul ve TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birer konuşma yapıyor. (Saat: 15.00)

-BAKAN YILMAZ ZONGULDAK'TA

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Zonguldak Valiliğini, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Hizmet Binasını ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı ziyaret ediyor.

-Bakan Yılmaz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı "İşletmelerin Ekonomik Gücünü ve Rekabet Kabiliyetini Arttırmaya Yönelik Mali Destek Programı" açılış ve bilgilendirme toplantısına da katılıyor. (Saat: 11.30/12.00/12.45/14.30/16.30)

-BAKAN YAZICI İSTANBUL'DA

-Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yürütülen Gönüllülük Programı kapsamında düzenlenecek olan Uluslararası Gönüllülük Sempozyumu'na katılarak bir konuşma yapıyor. (Saat: 10.00)

-18. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI

-Milli Eğitim Bakanlığı 18. Milli Eğitim Şurası, Kızılcahamam Asya Termal Oteli'nde devam ediyor.

-SPK İLE BİLKENT ÜNİVERSTESİ İŞBİRLİĞİ

-Bilkent Üniversitesi Kampüsü'nde, üniversite ile Sermaye Piyasası Kurulu arasında, "Akademik Araştırma ve Eğitim İşbirliğine İlişkin Mutabakat Anlaşması" imzalanıyor. (Saat: 13.00)

-ENFLASYON AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Ekim ayı Tüketici ve Üretici Fiyatları Endeksi sonuçlarını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN, CHP'NİN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÖNELTTİĞİ SORUYU BEĞENMEDİ

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soruyu işleme almayarak, geri gönderdi. CHP'li vekilin sorusunu iade eden TBMM Başkanı, "İçtüzüğün 96. maddesine göre soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir" dedi.

-ÇALIŞMA BAKANLIĞI 299 KİŞİNİN VATANDAŞLIK NUMARASINI DEŞİFRE ETTİ

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, personel alımı için açmış olduğu sınavda başaralı olan adayların isimlerini ilan ederken adayların vatandaşlık numarasını da deşifre etti.

-Birçok adayın tepkisini çeken bu durum, kişiler için büyük risk teşkil ediyor. Vatandaşlık numarası elde edilen bir kişi hakkında birçok bilgi öğrenilerek, bu bilgiler farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Kimlik bilgileri elde edilen kişiler üzerine gıyaben şirket kurma, hatta kişinin üzerine telefon hattı açtırılıp dolandırıcılık da yapılıyor.

-BAKAN DİNÇER SGK PRİMSİZ ÖDEMELER GENEL MÜDÜRÜ GÖKALP'I SAVUNDU

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un soru önergesine verdiği yanıtta, SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürü Yadigar Gökalp'i savundu.

-Dinçer, Gökalp'in gerekli atama şartlarını taşımadığı ve bu nedenle atama işlemini yapmayan İnsan Kaynakları Daire Başkanı'nın görevden alındığı iddiasına "Yadigar Gökalp 657 sayılı Kanunun hükümlerine göre atanmıştır. İnsan Kaynakları Daire Başkanına baskı uygulanmasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır" karşılığını verdi.

-Bakan Dinçer, tüm ulusal ve uluslar arası projelerin Gökalp'e bağlanmasının gerekçesini ise "geçmiş deneyimleri ve daha önce yürüttüğü projelerden edindiği başarılar göz önünde bulundurularak 2007 Kasım ayında tüm ulusal ve uluslararası projelerin koordinasyonu şahsına verilmiştir" şeklinde açıkladı.

-BAKAN GÜNAY: MÜZE VE ÖREN YERLERİ ÖZELLEŞTİRİLMEDİ

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın soru önergesine verdiği yanıtta, müze ve ören yerlerinin özelleştirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, 13-16 Eylül 2010'da gerçekleştirilen ihale ile 31 Aralık 2016 tarihine kadar müze ve ören yeri gişelerinin ihaleyi alan firma tarafından idare adına işletileceğini kaydetti.

-Günay, ihaleyi alan firma tarafından sözleşme süresince 18 milyon TL tutarında yatırım yapılacağını ifade ederek, 45 gişe binasının yenileneceğini, 11 yeni gişe yapılacağını, müze gişe ve giriş noktalarına 196 adet kamera kurulacağını ve 257 kişilik istihdam olanağı yaratılacağını bildirdi.

-Günay, "Sözleşme süresi 31 Aralık 2016 tarihinde sona erecek ve sözleşme bitiminde yüklenici tarafından tüm yazılım, donanım ve fikri haklar bedelsiz olarak bakanlığımıza devredilecektir" dedi.

-Günay, bakanlığının müzelerin özelleştirilmesi ile ilgili herhangi bir amacı ve geleceğe dönük projesi bulunmadığını söyledi.

-DARBECİLERİN EKONOMİ PROGRAMI, DARBECİLERİN "GÖZALTINA ALINACAKLAR" LİSTESİNDEKİ PROF. HAYDAR BAŞ'IN KONUŞMASI ÇIKTI

-Balyoz davası CD'lerinde darbe sonrası kurulacak "milli mutabakat" hükümetinin ekonomik programı da yer aldı. Ekonomik program, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın 2005 tarihinde yaptığı bir konuşmadan birebir alıntılar içerdiği ortaya çıktı. Ancak Prof. Baş'ın, Balyozcular'ın "gözaltına alınacak irticacılar" listesinin 10 numarasında bulunması avukatları şaşırttı.

-TÜRKİYE'NİN 3 ÜLKEYE VERDİĞİ DIŞ TİCARET AÇIĞI 28.4 MİLYAR DOLAR

-Türkiye'nin dış ticaret açığı fren tutmadı. 2010 yılının Ocak-Eylül döneminde dış ticaret açığı yüzde 77.3 artışla 48.6 milyar dolara yükselen Türkiye, bu açığın 28.4 milyar dolarını Çin, Rusya ve ABD'ye verdi. Türkiye'nin 1 milyon doların üzerinde dış ticaret açığı verdiği 12 ülkeye akıttığı döviz 9 ayda 51 milyar dolara ulaşarak, toplam dış ticaret açığının yüzde 105'ini oluşturdu.

-CSO 150. DOĞUM YILINDA MAHLER'İ ANIYOR

-Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO), 20. yüzyıl bestecilik tekniklerinin öncülerinden biri olduğu kabul edilen Gustav Mahler'in doğumunun 150. yılını, 4-5 Kasım'da vereceği konserle kutlayacak.

-ANKARA DEVLET TİYATROSU'NDAN KASIM TURNELERİ

-Ankara Devlet Tiyatrosu(ADT), Kasım ayında Konya, Van Devlet Tiyatroları'nın yanı sıra yerleşik turne sahneleri Kahramanmaraş, Gaziantep, Çorum ile Mardin ve Kayseri'ye yapacağı turnelerde 5 değişik oyuna toplam 18 temsil verecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title