Haberler

Anka, 27 Ağustos 2007 Pazartesi Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ 3. TURU YARIN YAPILACAK

-Cumhurbaşkanı seçiminin üçüncü tur oylaması yarın saat 15.00'te TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak. AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli'nin aday olduğu seçimde Cumhurbaşkanı seçilmek için 276 oy yeterli olacak. Seçilmek için 367 oya ihtiyaç olan ikinci turda Gül 337, Çakmakoğlu 71, İçli 14 oy almıştı.

-GÜL İÇİN MECLİS'TE ASKERİ TÖREN

-Cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Abdullah Gül, yarın üçüncü turda oy kullandıktan sonra Dışişleri Konutu'na gidecek ve oylama sonucunu buradan takip edecek. Seçilmesinin ardından Gül, Meclis'te askeri törenle karşılanacak ve saat 18.00'de başlayacak birleşimde Cumhurbaşkanı olarak andiçecek. Andın ardından Gül önce Anıtkabir'e gidecek, daha sonra Çankaya Köşkü'nde görevi Cumhurbaşkanı Sezer'den devralacak.

-SEZER YILDA ORTALAMA 109 MÜŞTEREK KARARNEMEYİ İADE ETTİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, görev yaptığı sürede özellikle müşterek kararnamelerde titiz davrandığı görüldü. Sezer, 7 yıl boyunca kendisine gelen 6 bin 379 müşterek kararnamenin 5 bin 532'sini onaylarken, bunlardan 769'unu iade etti. Yılda ortalama 109 müşterek kararnameyi iade eden Sezer, yaklaşık 3 yıl çalıştığı DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde 270 müşterek kararname iade ederek, AKP hükümeti döneminde 499 kararnameyi geri çevirdi.

-CUMHURBAŞKANI SEZER, MECLİS'E VEDA EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, veda ziyaretleri kapsamında TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret edecek. (Saat: 14.40)

-Cumhurbaşkanı Sezer ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Burhanettin Aktı'ya veda ziyaretinde bulunacak. (Saat: 11.00)

-CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İÇİN İHTİYATİ TEDBİR İSTEMİ

-Ankara Adliyesi'nden eski Bilirkişi Mahir Aktan, yürürlükte olan Anayasa değişikliği yasasında "11. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilir" ifadesinin yer alması nedeniyle Cumhurbaşkanı seçimi için ihtiyati tedbir kararı alınması istemiyle Ankara Adliye'sinde başvuru yapacak. (Saat: 11.00)

-YENİ CUMHURBAŞKANINA YENİ VALİLER

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresini dolmasıyla beraber gündeme gelen ancak yeni hükümeti ve Abdullah Gül'ün Köşk'e seçilmesini bekleyen Vali ve Emniyet Müdürleri Kararnameleri son aşamada. Son olarak geçtiğimiz Mart ayında çıkan kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve 14 valiyi değiştiren hükümetin, bu defa çalışmayı geniş kapsamlı tutacağı öğrenildi.

-SUÇLA MÜCADELENİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

-İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde "Polisin Asayiş Suçları ile Mücadele Stratejisinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'dan birifing alacak.

-BANKALARIN KUR RİSKİ 10 MİLYAR YTL'Yİ AŞTI

–Bankacılık sektörünün kur riski haziran sonu itibariyle 10.3 milyar YTL'ye ulaştı. Bankaların kur riski geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.3 artış gösterdi.

-TELEKOMÜNİKASYON DÜNYASI İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

-Stratejik, Teknik, Ekonomik Araştırmalar Merkezi tarafından "8. Telekomünikasyon Arenası" adıyla konferans düzenleniyor. Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek olan konferansın açılışını TK Başkanı Tayfun Acarer yapacak. Konferansa Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Salih Usar, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan ve Vodafone Genel Müdürü Attila Vitai katılıcak. (Saat: 9.45)

-TOPLU GÖRÜŞMELERDE 5. TUR

-Hükümet ile memur sendikaları arasında toplu görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin beşinci turunda hükümet memurlara teklifini sunacak (Saat: 10.00)

-SEYRANTEPE'DE SONA DOĞRU

-Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın, teklifler teknik şartnameye uygun olmadığı gerekçesiyle iptal ettiği Seyrantepe Spor Kompleksi yapımı ihalesi TOKİ Başkanlığında tekrar yapılıyor. (saat 15.00)

-CHP YÖNETİMİNE "YETENÇ'İ İSTEMİYORUZ" DİLEKÇESİ

-CHP'nin Manisa il ve ilçe örgütlerine üye 500'ün üzerindeki partili, CHP'den istifa eden Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç'in tekrar partiye dönmemesi için imza topladı. CHP'liler topladıkları imzaları CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav'a gönderdi.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title