Haberler

Anka, 26 Şubat 2008 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-SİYASİ PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-MHP, AKP, DTP ve CHP'nin Meclis Grup toplantıları yapılıyor. Liderlerin grup toplantılarında ağırlıklı olarak TSK'nın sınırötesi kara harekatı ile Anayasa değişikliğiyle gündeme gelen türban sorununu değerlendirmeleri bekleniyor. (Saat: 10.30/11.15/12.30/13.30)

-KARA HAREKATI 6. GÜNÜNDE

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına karşı düzenlediği sınır ötesi kara harekatı 6. gününde de sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın kara harekatına ilişkin son gelişmelere yönelik günlük açıklaması bekleniyor.

-ÜNİVERSİTELERDEKİ TÜRBAN KARMAŞASI SÜRÜYOR

-Anayasal düzenlemenin ardından YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın açıklamalarıyla, uygulaması tam bir keşmekeşe dönüşen üniversitelerdeki türban tartışması sürüyor. Üniversiteleri ikiye bölen anayasa değişikliği sonucu türbana dönük uygulamalar ve gelişmeler izleniyor.

-Bu arada CHP Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafında onaylayan Anayasa değişikliği teklifini yarın Anayasa Mahkemesi'ne götürecek.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN YEMEN CUMHURBAŞKANI ONURUNA YEMEK

-Başbakan Erdoğan Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh onuruna öğle yemeği verecek. (Saat: 13.00)

-ARNAVUTLUK DIŞİŞLERİ BAKANI ANKARA'DA

-Arnavutluk Dışişleri Bakanı Lulzim Basha, Ali Babacan'ın resmi davetlisi olarak Ankara'da temaslarda bulunacak. Bakan Babacan'la ikili görüşmeler yapacak olan konuk Bakan, sırasıyla Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilecek. (Saat: 15.00-16.00)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bitlis Milletvekillerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat: 17.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP MYK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın başkanlığında toplanıyor. Toplantıda son gelişmeler değerlendirilecek. (Saat: 18.00)

-TUZLA MECLİS GÜNDEMİNDE

-Son günlerde yaşanan işçi ölümleriyle gündeme gelen Tuzla tersaneleri Meclis gündemine geliyor. TBMM Genel Kurulu'nda Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerine ilişkin araştırma önergeleri görüşülecek (Saat : 15.00)

-SGGSS PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNDA

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası tasarısı görüşülecek (Saat : 15.30)

-Bu arada TBMM Sağlık, aile, çalışma ve sosyal işler komisyonu toplanıyor. Komisyon gündemindeki yasa tasarı ve tekliflerini görüşecek. (Saat: 15.15)

-BAKAN NAZIM EKREN TÜSİAD'I KABUL EDECEK

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Tüsiad Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile beraberindeki heyeti Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek. (Saat: 16.00)

-MALİYE BAKANLIĞI VE MEB ARASINDA PROTOKOL

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'Çocuklarda Vergi Bilincinin Oluşturulmasına' ilişkin protokol imzalayacaklar. (Saat: 10.00)

-TV OSKARLARI DAĞITILIYOR

-Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin 'Medya Oskarları' ödül töreni yapılıyor.

-Ödül törenine TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılıyor. (Saat: 19.30)

-KAMER GENÇ'TEN AKP'YE MİSİLLEME TEKLİFİ

-Eski Meclis Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın kendisine yönelik hazırladığı iddia edilen yasa teklifine karşı Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç de harekete geçti.

-Genç, Meclis Başkanlığına sunduğu TBMM İçtüzüğü teklifinde Genel Kurulda daha çok konuşmasına imkanı tanıyacak öneride bulundu. Genç, teklifinde İçtüzüğün 72. maddesindeki, "her konuda her siyasi parti grubunun grupları adına bir ve bir üyenin de kendi adına birer defa konuşma hakkını" düzenleyen maddenin değiştirilmesini isteyerek, bu sayının ikiden üçe çıkarılması talebinde bulundu.

-Genç, bir maddelik değişiklik teklifinde, Genel Kurul'da iki kişiye şahsı adına söz hakkı tanınan maddenin "üç" olarak değiştirilmesini istedi.

-MAVİ HAT'TA SAVCIYA DA RUMUZ TAKTILAR: HAVAALANINDAN ALINACAK HEMŞERİM

-Mavi Hat operasyonunun ardından yargı süreci başlayan İbrahim Selçuk çetesinin, telefon görüşmelerinde kullanılmak üzere soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Tamöz'e rumuz taktığı belirlendi.

-Dinlemeye takılan konuşmalara göre, Savcı Tamöz, çete üyeleri tarafından, "Havaalanından alınacak hemşerim" olarak nitelendirildi. Tamöz'ün "havaalanından alınma tarihi"nin, operasyonun yapıldığı 18 Ekim 2007'ye yakınlığı da operasyon tarihinin çete üyelerince bilindiğini kuşkusunu yarattı.

-DÜNYA PİYASALARINA YÖN VEREN EGEMEN SERVET FONLARININ BÜYÜKLÜĞÜ 5.3 TRİLYON

-Uluslararası alanda ün yapmış Türk ekonomist ve OECD eski uzmanı Mehmet Öğütçü'nün yaptığı derlemelere göre, son yıllarda dünya ekonomisinin itici gücü olarak görülen ve uluslararası likidite bolluğunun en büyük kaynağı olarak gösterilen egemen servet fonlarının 2007 yılı sonu itibariyle toplam rezerv büyüklüğü 5.3 trilyon dolara ulaştı.

-Öğütçü, "Önümüzdeki birkaç yılda bu fonların 5-6 kat daha büyümeleri bekleniyor. 2015 civarında toplam varlıkları bugünkü ABD'nin GSMH büyüklüğüne, yani 2 trilyon dolara ulaşabilecek yapılan projeksiyonlara bakılırsa. Küresel hisse senetleri piyasasının 60 trilyon dolara olduğu hesaba katılırsa egemen fonların boyutları daha iyi anlaşılabilir" dedi.

-1.5 MİLYON YURTTAŞ BİREYSEL EMEKLİLİĞE KATILDI

-Hükümet, emeklilik yaşını 65'e çıkarırken emekli aylıklarını düşüren sosyal güvenlik düzenlemesinden gelen yoğun tepkilere rağmen vazgeçmezken, bireysel emeklilik sistemine katılanların sayısı hızla artıyor. Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı 18 Şubat itibariyle 1 milyon 489 bin 268'e, sözleşme sayısı 1 milyon 612 bin 340'a ulaştı. Katılımcılardan toplanan fon tutarı 4 milyar 703.8 milyon YTL olurken, bunun 3 milyar 963 milyonu yatırıma yönlendirildi.

-Avivasa Emeklilik ve Hayat, 1 milyar 152.5 milyon YTL'lik fon tutarı ile şirket bazında birinci sırada yer.

-DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), faaliyetleri ile ilgili olarak, Hazine Müsteşarlığı'nda basın toplantısı düzenliyor. Toplantıya Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı da katılacak. (Saat : 14.00)

-AP MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR: "HRİSTOFYAS ÇÖZÜM İÇİN TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAMALI"

-Avrupa Parlamentosu AP Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, Rum başkanlık seçiminin ikinci turunda AKEL partisi lideri Dimitris Hristofyas'ın kazanmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Özdemir, Hristofyas'ın seçilmesinin çözüm umutlarını arttırdığını belirterek bunun da artık son şans olacağını kaydetti. Özdemir konuşmasında "Hristofyas çözüm için tarihi fırsatı kaçırmamalı" dedi.

-ABD'DEKİ TÜRKLERDEN BAŞKAN ADAYLARINA: "ERMENİ SORUNU POLİTİZE ETMEYİN"

-ABD'deki 42 Türk ve Azeri derneği, yayınladıkları ortak bildiride Ermeni sorununun ABD başkanlık yarışında bir mesele haline gelmesinden duydukları üzüntüyü dile getirirken Ermeni sorununun politize edilmemesini istedi.

-RTÜK ÜYESİ DADAK: "TASLAK HURAFE DOLU DİZİLERE GEÇİT VERECEK"

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yeni RTÜK yasa tasarısında, mevcut yasada yayın ilkeleri arasında yer alan "Radyo ve Televizyon yayınları Türk milli eğitiminin genel amaçlarının, temel ilkelerinin ve milli kültürün geliştirilmesi amacına uygun olarak yapılır" bendini çıkardı. RTÜK Üyesi Av. Mehmet Dadak, bu maddenin çıkarılmasının kişileri ve özellikle gençleri bilimsel ve çağdaş düşünceden alıkoyarak "Kalp Gözü", "Sırlar Dünyası" gibi bilim ve akıl dışı hurafelerle dolu dizilere geçit vereceğini savundu.

-DANIŞTAY: "TARIM ARAZİSİNE 250 METRERKADEN BÜYÜK EV YAPILAMAZ"

-Danıştay Dava Daireleri Kurulu, tarımsal niteliği korunacak alanlarda konuta dönük yapılaşmanın önlenmesi için önemli bir karara imza attı. Karara göre, tarımsal niteliği korunacak yerlere mülk sahiplerinin 250 metrekareden büyük ev yapamayacak. Danıştay 6. Dairesinin verdiği kararı bozan Genel Kurul, tarım arazilerinin korunması gerektiğini belirtti.

-ÜNLÜ YÖNETMEN KIESLOWSKI, FOTOĞRAFLARLA ANKARA'DA

-Ünlü Polonyalı yönetmen Krzysztof Kieślowski'nin kişisel ve sanatsal hayatını konu alan ve yurtdışında da büyük ilgi toplayan "Kieślowski: İzler ve Hatıralar Sergisi", 19. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title