Haberler

Anka, 23 Ocak 2011 Pazar Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

- BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda partisinin Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Türkiye 2023'e Yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor" programına katılıyor. (Saat: 13.00)

- CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İSTANBUL VE ESKİŞEHİR'DE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de basın mensupları ve STK Başkanları ile kahvaltıda bir araya geliyor ve programını tamamlayarak İstanbul'a hareket ediyor. İstanbul'da Özhan Canaydın heykelinin açılışına katılacak olan Kılıçdaroğlu, İstanbul programının ardından da Eskişehir'e gidiyor ve ödül törenine katılıyor. (Saat: 09.00)

- BAKAN EKER ANTALYA'DA - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Antalya'da bir dizi ziyarette bulunuyor, incelemeler gerçekleştiriyor ve bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

- DSP LİDERİ TÜRKER İSTANBUL'DA - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Levent Kültür Merkezi'nde DSP ve Tire Bor Hareketi Derneği tarafından düzenlenen "Bor Madeni Sempozyumu"na katılıyor. (Saat: 10.00)

- DSP'Lİ GÜRKAN EDİRNE'DE - DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, Edirne Demokrasi ve Emek Platformu tarafından düzenlenen Uğur Mumcu'yu anma etkinliğinde bir konuşma yapıyor. (Saat: 14.00)

- ZİRAATÇILAR DERNEĞİ BASIN TOPLANTISI - Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, dünyada artan şeker fiyatlarının Türkiye'deki yansımaları, alınması gereken önlemler konusuna ilişkin Ankara İçkale Otel'de bir basın toplantısı gerçekleştiriyor. (Saat: 10.30)

- MECLİS 1 HAFTALIK TATİLİN ARDINDAN TORBA TASARIYI GÖRÜŞECEK - Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nu yasalaştıran TBMM, 1 haftalık aranın ardından torba tasarıyı görüşecek. Tasarı ağırlıklı olarak kamunun vergi ile sosyal güvenlik prim alacaklarını yeniden yapılandırıyor ve çalışma hayatına ilişkin pek çok önemli düzenleme içeriyor.

- Tasarıya göre, 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan ödenmemiş vergiler, trafik cezaları, idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, belediyelerin su bedeli alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeline ilişkin alacaklar yeniden yapılandırma kapsamında olacak.

- Meclis'te, Genel Kurul'un yanı sıra gözler Anayasa Komisyonu'nda da olacak. Komisyon 26 Ocak Çarşamba günü "süper yetki' tartışmalarına neden olan Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında kanun tasarısını görüşecek. Komisyonun gündeminde bu hafta Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu Tasarısı da olacak.

- Adalet Komisyonunda ise 25 Ocak Salı günü Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair tasarı görüşülecek.

- TÜRKİYE'NİN YOKSULLUK FOTOĞRAFI 32 BİN 704 ÇOCUK TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMACAK ÖLÇÜDE YOKSUL

- CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine bakanların verdiği yanıtlar Türkiye'nin yoksulluk fotoğrafını gözler önüne serdi. Hayatlarını en düşük seviyede daha sürdürmekte güçlük çeken 35 bin 756 kişiye sosyal yardım yapıldı, bunlardan 32 bin 704'ü ise çocuk çıktı. 3 bin 629 kişiye ise muhtaç aylığı olarak ayda 297,39 TL ödeme yapıldı.

- KOPYA İDDİALARINI DÖRT KURUM DÖRT KOLDAN ARAŞTIRIYOR AMA 6 AYDIR SONUÇ YOK

- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici'nin kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen KPSS'ye ilişkin soru önergesini yanıtlarken, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Öğretim Kurulu, ÖSYM ve Devlet Denetleme Kurulu'nca sürdürüldüğünü ve henüz sonuçlanmadığını söyledi.

- ANKARA'DA 128 DİZANTERİ VAKASI ÇIKTI, BAKANLIK SUÇU VATANDAŞA ATTI

- CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ocak-Ekim 2010 tarihleri arasında Ankara'da görülen amipli dizanteri vaka sayısının 128 olduğunu bildirdi. Bakan Atalay, vaka nedenlerinin, güvenli olmayan ve beklemiş gıdalarla beslenme, kişisel hijyen yetersizliği ve kontamine su kullanımının olduğunu söyledi.

- UĞUR MUMCU, 18. ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASINDA ANILIYOR

- Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 18. yılında "Adalet ve Demokrasi Haftası" kapsamında düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

- Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri, 24 Ocak'ta saat 11.00'de Batıkent Uğur Mumcu Parkı'ndaki Uğur Mumcu anıtına çelenk bırakmasıyla başlayacak. Saat 12.00'de de sevenleri, karanfillerle ve mumlarla Uğur Mumcu'nun sokağındaki evinin önünde olacak. Burada bir sinevizyon gösterisi ve "Neden Öldürüldüler?" başlıklı bir sergi düzenlenecek. Saat 14.30'da Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilecek. Saat 18.30'da ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde um:ag ve Toplumsal Bellek Platformu tarafından düzenlenen "Dünden Bugüne Siyasi Cinayetler" başlıklı açıkoturumda Orhan Dink, Eren Aysan, Canan Kaftancıoğlu, Özge Mumcu, Gül Erdost ve Zeynep Altıok konuşacak.

- ENGELLİ VATANDAŞLARDAN BAKANLARA 2010 KARNESİ: "BAKAN DİNÇER SINIFTA KALDI, BAKAN YILDIRIM'IN İSE NOTU DÜŞTÜ"

- TEDAY Genel Başkanı İlimdar Boztaş, kabinede görev yapan Bakanların 2010 yılında engellilere yönelik yaptıkları hizmetleri kıyaslayarak Bakanlara not verdi. MEB Bakanı Nimet Çubukçu, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf sınıfta kalırken, Bakan Atalay ve Bakan Yıldırım'ın çabaları takdire şayan bulundu.

- PİYASALAR GÖZÜNÜ MERKEZ BANKASI'NA DİKTİ

- Piyasalar bu hafta gözünü Merkez Bankası'na dikti. Para Politikası Kurulu'nun geçen hafta Perşembe günü açıkladığı faiz kararında zorunlu karşılıkları artıracağı yönündeki sinyali verilmişti. Merkez Bankası'nın bu yönde atacağı adım bekleniyor. Ayrıca Merkez Bankası Salı günü enflasyon raporunu açıklayacak.

- DİSK-AR: İŞSİZ SAYISI KRİZ ÖNCESİ DÖNEMİN 850 BİN ÜZERİNDE

- DİSK-AR, 2010 yılı Ekim döneminde işsizlik rakamının bir önceki yıla oranla 1.8 puanlık düşüşle yüzde 11.2 seviyesine gerilediğini belirterek, buna karşın işsiz sayısının kriz öncesi dönem olan 2007 Ekim'inin 536 bin kişi üzerinde olduğunu bildirdi. DİSK-AR, "İş bulmaktan umudunu kesenler ve diğer nedenlerle son 3 aydır iş aramayan ancak işe başlamaya hazır olanlarla birlikte işsiz sayısındaki artış 3 yılda 850 bini buldu" ifadesinde bulundu.

- Devletin işsiz vatandaşlara gelir sağlamak için topladığı işsizlik fonu gelirlerinin "yağmaya' açıldığını savunan DİSK-AR, "Fondan yapılan harcamaların 14 milyar TL'sinin sadece 4 milyarı işsizlik ödemeleri için kullanılırken 9 milyarı hükümetin kasasına aktarılmıştır" dedi.

- ÇİFTÇİ BANKA KREDİSİYLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR

- Tarımsal desteklerin 2010'da bir önceki yıla göre yüzde 23.5 artış göstermesi, tarım kesiminin bankacılık sektörünün kapısını aşındırmasını önleyemedi. 2009 yılı Kasım sonu itibariyle 14 milyar 821.5 milyon TL'lik nakdi kredi kullanan tarım sektörü, 2010 yılının aynı ayında yüzde 36 artışla 20 milyar 156.5 milyon TL'lik nakdi kredi kullandı. Bu dönemde bankaların takibine düşen tarım sektörüne yönelik krediler yüzde 18.4 artışla 812 milyon TL'den 962 milyon TL'ye yükseldi.

- "ENERJİ ÖZELLEŞTİRMELERİ PERSONELİ MAĞDUR EDİYOR"

- Bağımsız Enerji-Sen Genel Başkanı Hanife Ekinci, enerji özelleştirmelerinde personelin mağdur edildiğini söyledi. Özelleştirme uygulamalarında personelin sosyal ve özlük haklarının pazarlık konusu dahi edilmemesi gerektiğini belirten Ekinci, "Çalışanların sosyal ve özlük haklarını güvence altına alan yasal düzenlemeler yapılmalı, kurumlar arası farklı uygulamaları giderecek standart uygulamalar getirilmeli" dedi.

- METAL İŞÇİLERİ 21 YIL ARADAN SONRA YENİDEN GREVE GİTMEYE HAZIRLANIYOR

- DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ile MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) arasında uzun bir süredir yürütülen 2010-2012 metal işkolu grup toplu iş sözleşmesinde yasal süreç tamamlanıyor. Resmi arabulucu raporunun yazılmasının ardından Birleşik Metal-İş Sendikası, yaklaşık 15 bin işçiyi ilgilendiren grev kararı alacaklarını bildirdi.

- BİREYSEL EMEKLİLİK FON TUTARI 12 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

- Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı yılın ikinci haftası itibariyle 2 milyon 294 bin 232'ye, bunlardan toplanan fon tutarı da 12 milyar 157.1 milyon TL'ye ulaştı.

- Bireysel emeklilik sisteminde şirket bazındaki temel göstergelerde 2 milyar 657.2 milyon TL fon tutarı ve 508 bin 424 katılımcı ile Anadolu Hayat Emeklilik birinci sırada yer aldığı belirlendi.

- ODUNA YÜZDE 8,62'LİK ZAM TEPKİ ÇEKTİ

- Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, 2011 yılının gelmesiyle birlikte Orman İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün oduna yüzde 4.1 ila yüzde 8.62 oranlarında zam yaptığını, KDV oranında düşüş beklerken bu zammın, tesis kapanmalarını hızlandıracağını ileri sürdü.

- GAZETECİ YAZAR BECERİKLİ'NİN TARİHİ ROMANI "1243 KAYSERİ" KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU

- Gazeteci Yazar Uğur Becerikli'nin "1243 Kayseri" adlı tarihi romanı kitapseverlerle buluştu.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

- --------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title