Haberler

Anka, 16 Nisan 2008 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-MHP, DTP VE CHP GRUPLARI TOPLANIYOR

-MHP, DTP ve CHP Meclis grupları toplanıyor. Liderler grup toplantılarında son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:10.30/12.30/13.30)

-ERDOĞAN YURDA DÖNÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönüyor.

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Fahri Başkonsoloslar Federasyonu Başkanı Arnold Foote, Azerbaycan Yüksek Mahkeme Başkanı Ramiz Rzayev, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Kütahya Ticaret Odası Başkanı Nafi Güral ve İKÖ PA Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kılıç'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.00/14.30/15.15/16.00/17.00)

-SSGSS'DE ÜÇÜNCÜ HAFTA

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Genel Kurul'da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat:15.00)

-Bu arada, SSGSS'ye yönelik çalışanların protesto gösterileri devam ediyor.

-Halkevleri, Meclis'in Dikmen Kapısı'nda basın açıklaması yapıyor. (Saat:11.00)

-DİSK ve KESK ayrı ayrı, Kızılay Postanesi önündeki basın açıklamasının ardından Milletvekillerine faks gönderme eylemi düzenliyor. (Saat:11.00/12.00)

-301 MESAİSİ YARIN BAŞLIYOR

-Türk Ceza Kanunu'nun 301. Maddesinde öngörülen değişiklik, yarın önce tali komisyon olarak TBMM AB Uyum Komisyonu'nda, Cuma günü de Adalet Komisyonu'nda ele alınacak.

-Değişiklik teklifinin, Genel Kurul'daki görüşmelerinin ise gelecek hafta yapılması bekleniyor.

-İŞSİZLİK AÇIKLANIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayı iş gücü göstergelerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-TURİZM HAFTA BAŞLIYOR

-Turizm Haftası başlıyor. Kültür ve turizm Bakanı Ertuğrul Günay turizm hafta nedeniyle Mersin'de yapılacak kutlamalara katılıyor. (İZLENİYOR)

-İRAN HEYETİ ANKARA'DA

-İran'ın İçişleri Bakan Yardımcısı Abbas Mohtaj, beraberindeki bir heyetle Türkiye-İran Yüksek Güvenlik Komisyonu toplantısı için Ankara'ya geliyor. 12.si yapılacak komisyon toplantılarında başta PKK ve PJAK olmak üzere sınır aşan suçlarla mücadele, uyuşturucu, sınır güvenliği ve konsolosluk işleri masaya yatırılıyor.

-İLHAN SELÇUK'UN SAĞLIK DURUMU

-Vehbi Koç Amerikan Hastanesi'nde dün olduğu kalp ameliyatının ardından yoğun bakıma alınan Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un sağlık durumuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

-BAYRAKTAR HOLDİNG İLE SUBARU İŞBİRLİĞİ DEĞERLENDİRİLECEK

-Bayraktar Holding ile Subaru'nun işbirliğindeki yeni dönem, Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, Subaru Başkan Yardımcısı Masatsugu Nagato ve Subaru'nun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Genel Müdürü Hiroshi Gonoi'nin katılımıyla değerlendirilecek. (Saat:10.00)

-CEM BOYNER, AKARETLER PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERECEK

-Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, Alberta Ferretti, Berluti, Corneliani, D-Squared, Marni, Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Lanvin ve Sergio Rossi'nin Türkiye'deki ilk, Bottega Veneta, Chloe, Etro ve Jimmy Choo'nun ise ikinci butiklerini açmaya yönelik Beymen Mağazacılık A.Ş. işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen Akaretler projesine ilişkin ayrıntıları paylaşacak. (Saat:10.30)

-"GÜNEYDOĞU AVRUPA YATIRIM ÇEKİCİĞİLİ ANKETİ 2008"İN SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-Ernst&Young tarafından 22 ülkeden 200 den fazla üst düzey yöneticinin görüşleri alınarak hazırlanan "Güneydoğu Avrupa Yatırım Çekiciliği Anketi 2008"in sonuçları açıklanacak. (Saat:10.30)

-BOSH'UN 2007 FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

-Bosch San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Hermann Butz, Bosch'un 2007 yılı faaliyetlerini değerlendirecek, 2008 hedeflerini açıklayacak. (Saat:11.00)

-KÖŞK VE HÜKÜMETİN KATAR İLGİSİ: 5 AYDA CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE 8 BAKAN KATAR'A GİTTİ

-Başbakan Erdoğan'ın 2 günlük resmi ziyareti gözlerin Katar'a çevrilmesine yol açtı. Son 5 ayda Başbakan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 8 bakan Katar'a ziyarette bulundu.

-CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın Katar ilgisine tepki göstererek "Katar da maden mi bulduk?" diye sordu. Konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine de getireceğini ifade eden İnce, yaptığı araştırmalara göre, Katar'ın ihracatta ilk 40 ülke arasında 34'ncü sırasında olduğunu belirtti. İnce, Katar'la yapılan ihracatın toplam ihracatın binde 3'üne denk geldiğini ifade ederken, ithalatta ise ilk 40 ülke arasında bile yer almadığına dikkat çekti.

-İnce, "AKP iktidarı ile birlikte Körfez sermayesinin Türkiye'ye geldiği biliniyor. Körfez sermayesinin Türkiye'ye gelmesinin sebebi yüksek reel faizlerdir. Eğer hükümet Türkiye'ye sıcak para çekmek ve sıcak para ile dövizi baskı altında tutmak amacıyla her fırsatta Katar'ın yolunu tutuyorsa bu Türkiye'ye faydadan çok zarar getirir" diye konuştu.

-MHP'NİN 301 AFİŞLERİ AKP'Lİ BELEDİYELERE TAKILDI

-Türk Ceza Kanunu'nun Türklüğü aşağılamakla ilgili 301 ve 305'nci maddelerinde değişiklik öngören kanun teklifinin bu hafta içinde Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi beklenirken, 301 teklifine sert muhalefete hazırlanan MHP de, bir süredir hazırlıklarını yürüttüğü "301 kampanyası"sının startını verdi.

-MHP'nin "301 neden gerekli?" konulu reklam filmleri 4 ulusal kanalda yayınlanmaya başlanırken, billboardlar için hazırlanan afişler ise AKP'li belediyelerin engeline takıldı. Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere, AKP'li belediyelerin billboardları "boş olmasına rağmen", MHP'ye kampanya için kiralamadıkları bildirildi.

-MHP, reklam filmlerinin yanı sıra 5 milyon adet broşür bastırırken bu broşürler illerde teşkilatlar aracılığıyla dağıtılacak. MHP ayrıca 301'le ilgili kampanyasını internet ortamında da sürdürecek. Açılan "kimrahatsiz.com.tr" sitesinde, 301'in neden gerekli olduğuna ilişkin bilgiler veriliyor. MHP'nin 301 kampanyası 10 gün devam edecek.

-MİLLETVEKİLİ MAAŞINA ZAM GİRİŞİMİNE REKOR PROTESTO

-Sosyal Güvenlik Sigortası Yasa Tasarısına eklenmek istenen ve milletvekillerine zam öngören düzenleme bugüne kadar görülmemiş bir sanal protestoya neden oldu. Yapılması düşünülen düzenlemeyi protesto etmek için vatandaşlar Başbakanlığı mail yağmuruna tuttu. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne Mart ayı içinde tam 99 bin 572 protesto maili gönderildi.

-Vatandaşların sorunlarını internet yoluyla da ilettiği Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yapılan başvurular her geçen gün artıyor. Vatandaşlar hemen tüm konularda sorunlarını ve şikayetlerini Başbakanlığa aktarıyor. Fenerbahçe'nin Samandıra'daki Antrenman Tesisleri de Başbakanlığa şikayet edildi. Tesislerin Orman ve İmar Kanunlarına aykırı olduğunu belirten vatandaşlar bölgenin "orman alanı" olarak tescil edilmesi istediler.

-AB İŞVEREN KURULUŞU: GENİŞLEME POLİTİKASINI DESTEKLİYORUZ

-Avrupa Birliği'nin danışma organı olan, işçi, işveren, meslek örgütü ve tüketicilerle diğer çıkar gruplarının örgütlü temsil edildiği Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi'nin "İşverenler Grubu" Polonya'da toplandı, toplantı sonrasında yapılan açıklamada, "Genişleyen bir Avrupa'ya evet" denildi.

-AB İşverenler Grubu Başkanı Henri Malosse: "AESK İşverenler Grubu Avrupa entegrasyonunun gelecek aşamasını desteklemektedir. Küreselleşmenin hızlanan adımları, enerji, eğitim ve güvenlik gibi alanlarda, şimdikinden daha büyük bir AB bütçesiyle, daha ortak Avrupa politikaları oluşturulmasını gerektirmektedir."

-CHP'Lİ ORAN ANADOLU TURUNA ÇIKIYOR

-CHP genel başkan adayı Umut Oran, bölge toplantılarına başlıyor. Türkiye'nin 7 bölgesinde toplantılar düzenleyecek olan Oran, ilk olarak Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek.

-IRAK'IN KOMŞULARI TERÖRÜ GÖRÜŞECEK

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katılımı ile önümüzdeki günlerde Kuveyt'te yapılacak Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda terör önemli bir gündem başlığını oluşturacak.

-TSK'nın Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik operasyonlarından sonra ilk defa yapılacak toplantıda Türkiye, özellikle Irak'ın topraklarının komşu ülkelere karşı kullanılmamasını ve terörle mücadeledeki işbirliğinin artırılmasını isteyecek.

-BAKAN EKREN: "KONUT KREDİLERİ 5 YILDA 65 KAT ARTTI"

-Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, son beş yıllık dönemde konut kredilerinin 65 kat artışla 460 milyon YTL'den 30 milyar 503 milyon YTL'ye ulaştığını, taşıt kredilerinin ise 10 katlık artışla 541 milyon YTL'den 5 milyar 939 milyon YTL'ye çıktığını bildirdi. Müşteri sayısı ise aynı dönemde konut kredilerinde 112 bin 189'dan 628 bin 320'ye, taşıt kredilerinde de 460 bin 662'den 812 bin 359'a yükseldi.

-Bakan Ekren, bankaların kullandırdığı konut ve araç kredilerinin hacminin son yıllarda belirgin bir artış gösterdiğini ifade ederek, "Faiz oranlarındaki düşüş, bekleyişlerdeki iyileşme, krizler nedeniyle ertelenmiş tüketim harcamalarının realize edilmesi, kişi başı milli gelirdeki yükselme ve bankaların fon miktarlarındaki artış bu gelişmedeki başlıca etkenleri teşkil etmiştir" dedi.

-AİLELERİN BORÇ YÜKÜ AĞIRLAŞTI

-Yurttaşların bankalar, katılım bankaları ve finansman şirketlerinden aldıkları konut, taşıt ve diğer tüketici kredileri ile kredi kartı borçlarının toplamı Mart sonu itibariyle 103.8 milyar YTL'ye ulaştı.

-Söz konusu hane halkı borç yükü yılbaşından bu yana 6.8 milyar YTL, son bir yılda ise 30.1 milyar YTL arttı. Hane halkı borç yükü, 2005 sonunda 48.6 milyar, 2006 sonunda 71.6, 2007 sonunda 96.9 milyar YTL düzeyinde bulunuyordu.

-BORU HATTI FARELERİNİN FATURASI 17,5 MİLYON DOLARI BULDU, BOTAŞ BTC İÇİN JANDARMA KARAKOLLARI KURUYOR

-Hampetrol boru hatlarında hırsızlık ve sabotajların 2000-2006 döneminde faturasının 17,5 milyon dolar olduğu belirlendi. Yeni devreye alınan Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Hampetrol Boru Hattı'nda da hırsızlık olayları meydana gelince BOTAŞ, jandarma karakolları kurmaya başladı.

-YÖK, ÜNİVERSİTELERDEKİ GÜVENLİĞİ TARTIŞACAK

-YÖK Genel Kurulu yarın Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle üniversitelerdeki güvenlik konusu da masaya yatırılması bekleniyor.

-Toplantıda ayrıca YÖK Yürütme Kurulu üyeliklerine seçilen ve istifa eden Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu ile Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul'dan boşalan koltuklar için seçim yapılacak.

-ANİ SICAKLIK DEĞİŞİMİ ASTIM KRİZLERİNİ TETİKLİYOR

-Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, havaların aniden ısınmasının özellikle astım hastaları için tehlike oluşturduğunu söyleyerek "Değişken havalar, özellikle, havaların ani olarak ısınması ya da soğuması ile nem ve basınçtaki değişiklikler astım krizlerini tetikler" dedi.

-ŞİİRİSTANBUL, 24 ÜLKEDEN 30 ŞAİRİ AĞIRLAYACAK

-Uluslararası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali Şiiristanbul, 22-27 Nisan tarihleri arasında, 24 ülkeden 30 şair ve Türkiye'den de 43 şairin katılımıyla İstanbul'un tarihi mekanlarında, sokaklarında ve meydanlarında gerçekleştirilecek.

-Türkiye'den Vedat Türkali, Cevat Çapan, Ahmet Oktay gibi şiir ve edebiyatın önde gelen isimleri ile, Küçük İskender, Birhan Keskin, Orhan Alkaya, gibi isimlerin katılacağı festivalde, 24 ülkeden 30 şair, şiir severlerle buluşacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title