Haberler

Anka, 13 Temmuz 2010 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN LİDERLER TURUNDA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, liderler turuna başlıyor. Erdoğan, terör olaylarına karşı önlemleri görüşmek üzere ilk olarak DSP Genel Başkanı Masum Türker ile DSP'de bir araya geliyor. (Saat: 14.30)

-Başbakan Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile yarın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de Perşembe günü görüşecek.

-PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-AKP, BDP ve CHP Meclis Grupları, toplanıyor. Grup toplantılarında, parti liderleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 11.15/12.30/13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov, Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi Başkanı Sergio Bertolucci, Bilkent Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Salim Çıracı ve Yrd.Doç.Dr. Mehmet Bayındır ile Pakistan Savunma Bakanı Ahmet Muhtar'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor.

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Cumhurbaşkanı Gül'ün Bertolucci'yi kabulünde hazır bulunuyor. (Saat: 15.45/16.30/17.30/18.30)

-MHP'DE REFERANDUM TOPLANTISI

-MHP, "Referanduma Hayır Kampanyası"nın ilke, esas ve ana unsurlarını açıklamak üzere Balgat Anadolu Gösteri Merkezi'nde bir toplantı yapıyor.

-Toplantıya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Milletvekilleri, Merkez Yönetim ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, il başkanları ve belediye başkanları katılıyor. (Saat: 11.00)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN KABULÜ

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan'ı TBMM'de kabul ediyor. (Saat: 15.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, yeni üniversitelerin kurulmasını öngören tasarı ele alınıyor. (Saat: 15.00)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda, kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin alt komisyon raporu yeniden görüşülüyor.

-TBMM Dışişleri Komisyonu'nda da bazı uluslararası sözleşmeler ele alınıyor. (Saat: 15.15/15.15)

-CHP'Lİ ANADOL, HAMZAÇEBİ VE İNCE'NİN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TÜRKİYE-AB BAKANLAR DÜZEYİNDE SİYASİ DİYALOG TOPLANTISI

-Türkiye-AB Bakanlar Düzeyinde Siyasi Diyalog toplantısı, İstanbul Çırağan Palas Otel'de yapılıyor.

-Toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton ve Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle katılıyor. (Saat: 13.00)

-BAKAN ATALAY'IN PROGRAMI

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsü'nde düzenlenen Özel Harekat Başkanlığı 38. Dönem Temel Özel Harekat Kursu mezuniyet törenine katılıyor. (Saat: 16.00)

-BAKAN YILMAZ VE BAKAN EKER İMZA TÖRENİNDE

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da "Tarım Bilgi Siteminin Kurulması ve Güncelliğinin Sağlanmasına İlişkin Protokol"ün imza törenine katılıyor. (Saat: 09.30)

-BAKAN YILMAZ KONYA'DA

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Mevlana Kalkınma Ajansı 2009 yılı mali destek programları çerçevesinde başarılı projelerin açıklanacağı toplantıya katılmak üzere Konya'ya resmi bir ziyarette bulunuyor. (Saat: 14.00)

-SAADET PARTİSİ LİDERİ KURTULMUŞ'UN BASIN TOPLANTISI

-Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-CHP'NİN ANAYASA MAHKEMESİ KARNESİ

-CHP, Anayasa Mahkemesi'nin kapısını bu dönem 44 kez çaldı. CHP'nin 23. dönemde Yüce Mahkeme'ye yaptığı başvurularından 11'i sonuçlandı. CHP'nin başvurularından 4'ü reddedilirken, 7'si ise kabul edildi. Böylece CHP'nin başvurularının yaklaşık yüzde 70'i kabul edilmiş oldu.

-CHP, 22. dönemde ise 113 kez Anayasa Mahkemesi'nin kapısını çalmıştı.

-ALDATAN EŞİNİ ALDATANI DA YARGI KUSURLU BULDU

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, sadakatsiz tutum içinde bulunan kocaya karşı boşanma davası açan kadının da, dava sırasında bir başka erkekle ilişkide bulunması nedeniyle evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında koca kadar kusurlu olduğuna hükmetti.

-85 BİN 676 YABANCI TÜRKİYE'DE EV VE ARSA SAHİBİ: EN ÇOK ALMANLAR EV YA DA ARSA ALIYOR

-Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın soru önergesine verdiği yanıtta, 2002- Mayıs 2010 tarihleri arasında Türkiye'de toplam 85 bin 676 yabancı uyruklu kişinin taşınmaz mal edindiğini bildirdi.

-Bakan Demir'in verdiği bilgiye göre, Türkiye'de en çok taşınmaz edinenler 17 bin 271 kişiyle Almanlar. Almanları ise 6 bin 738'le İrlandalılar ve 5 bin 420 kişiyle de Danimarkalılar izliyor.

-Bakan Demir, DSP'li Yağız'ın "Yabancı ülkelerden gayrimenkul satın alan Türk vatandaşları arasında aktif siyasetin içinde bulunanlar var mıdır" şeklindeki sorusuna ise "Bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır" karşılığını verdi.

-EĞİTİM-SEN'DEN REFERANDUM SEMPOZYUMLARI

-Liderlerin referandum mitinglerine karşı, sivil toplum örgütleri de farklı programlar düzenleyecek. Eğitim-Sen'de siyasi partilerin yapacağı mitinglere alternatif olarak Anayasa sempozyumları yapma kararı aldı. Eğitim-Sen, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yurdun değişik yerlerinde, "Nasıl bir Anayasa olmalı" sempozyumları yapacak.

-İLK 7 AYDA 32 MADEN KAZASINDA 77 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

-Türkiye'de maden kazalarında başta iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlerin yeterli olmaması nedeniyle çok sayıda madenci yaşamını yitirdi. 2010 yılında yaşanan 32 kazada 77 kişi hayatını kaybetti.

-ÖSYM 5 YILDA BİN 32 KEZ MAHKEMELİK OLDU

-Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt 2005-2010 yılları arasında ÖSYM'nin sınavları hakkında bin 32 dava açıldığını ortaya koydu. Bunlardan 647'si karara bağlanırken 524'ü ÖSYM'nin lehine 123'ü ise davacılar lehine sonuçlandı.

-ÖSYM tarafından 2003-2007 tarihleri arasında yapılan çeşitli sınavlarda sorulan toplam 147 soru ise iptal edildi.

-NEW YORK LİMANI TÜRK ORTAK ARIYOR

-New York'un tarihi limanı "Brooklyn Navy Yard" restorasyon ve liman hizmetleri yenilenme programı kapsamında yapılacak yeni yatırımlara Türk ortak arıyor. Brooklyn Navy Yard projesinin direktörü Avukat George L. Olsen, yapımı devam eden projenin birinci fazının dolduğunu ve birçok ülkeden yatırımcıların bu projeye ortak olduğunu belirterek, Türk yatırımcıları yeni açılan ikinci faz için yatırıma beklediklerini söyledi.

-TEİS: "ALTYAPI HAZIR OLMADIĞI İÇİN AKILLI KART 'AKILSIZ' OLDU"

-TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, SGK'nın yeni projesi olan akıllı kart uygulamasının sınıfta kaldığını belirterek, "Eczanelerin Medula provizyon sisteminin bile işlerliğini düzenli olarak sağlanmadığını haykırmamıza rağmen, eski sistemin üzerine gerek İTS, gerekse akıllı kart uygulamasını eklemeye çalışmak, gelecek günlerin vatandaşlar ve eczacılar açısından tam bir kabusa döneceğini göstermektedir" dedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title