Haberler

Anıtkaya'da Piknik Geleneği Bu Yıl da Bozulmadı

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Anıtkaya beldesinde, Anıtkaya Kültür ve Dayanışma Derneği'nin piknik şöleni düzenlendi. Etkinlikte gerçekleştirilen pilav ağası seçimi ve halat çekme yarışı gibi oyunlar birbirinden renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen bu etkinliğe bu yıl çeşitli aktiviteler de eklendi. Oyunların, müzik dinletileri ve halk oyunlarının da sahne aldığı şölende katılımcılara dernek tarafından hazırlatılan pilav, tavuk ve ayran ikram edildi.

Programın açılışında konuşan Anıtkaya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Alperen, geleneksel hale gelen bu pikniği her yıl yaparak birlik ve beraberliği geliştirmek istediklerini söyledi. Tüm Anıtkayalıları dernek çatısı altında birleşmeye çağıran Alperen, "Bu piknik şölenimizin bugün üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Bizler bu etkinliklerimizi dernek olarak artırmak için gecemizi güdümüze katıyoruz. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Çanakkale gezisi düzenledik. Bu tür etkinliklerin ve buna benzer etkinliklerin yapılması için sizlerin bu çatı altında bir olması gerekiyor. Derneğe verdiğiniz her destek birlik ve beraberliğimiz için harcanacaktır. Bu bakımdan Anıtkayalı olan ve kendini Anıtkayalı hisseden herkesi Anıtkaya Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altına bekliyorum" dedi.

Piknik şölenine Eğret Zeybek Ekibi de katıldı. Birbirinden güzel oyunları sergileyen ekip izleyicilerden tam not aldı.

Öte yandan, piknikte hazırlatılan pilavın kapağını açmak için yapılan açık arttırmada, en yüksek ücreti veren Dilek Özentır isimli bayan pilav ağası oldu.

Piknik şöleninde bu yıl ayrıca, halat çekme yarışı da yapılırken, şölen akşam saatlerine kadar devam etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsaniye Anıtkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title