Haberler

Anıt Üzerinde Eli Silahlı İntihar Girişimini

Manisa merkezdeki Milli Egemenlik Anıtı'nın üstüne çıkan tarım işçisi M.Ş., beylik tabancasını kafasına dayayarak intihar girişiminde bulundu.

Manisa merkezdeki Milli Egemenlik Anıtı'nın üstüne çıkan tarım işçisi M.Ş., beylik tabancasını kafasına dayayarak intihar girişiminde bulundu. Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya'nın bir saatlik ikna çabaları olumlu sonuçlandı, bankaya 10 bin TL borcu olduğu öğrenilen M.Ş. intihardan vazgeçti.

Olay, bugün saat 20.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'nda yaşandı. Bir kişinin anıt üstüne çıktığını ve elinde tabancayla çevreye bağırdığını görenler durumu, polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis çevre güvenliğini aldı. İntihara teşübbüs eden kişinin bir bankaya borcu bulunan tarım işçisi, 49 yaşındaki M.Ş. olduğu belirlendi. Bölgeye gelen Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, yaklaşık bir saat boyunca M.Ş.'yi ikna etmeye çalıştı.

İl Emniyet Müdürü Alkaya'ya kimi zaman silahını doğrultarak "Yaklaşma seni de vururum, kendimi de vururum" diye bağıran M.Ş., kendi başına dayadığı tabancayla, "Ben de bu vatan evladıyım. Bana verilen sözler tutulmadı. Benim üç çocuğum var. Borcumu kim ödeyecek" diye bağırdı. Yaklaşık 1 saat sürden ikna çabaları sonrası M.Ş., anıttan indi. Silahını teslim eden M.Ş. sakinleşmesi için Fatih Parkı'nın içindeki Polis Lokali'ne götürüldü. Yaklaşık yarım saat boyunca İl Emniyet Müdürü Alkaya ile lokalde konuşan M.Ş. ardından ifadesi alınmak üzere Şehit Öztürk Polis Merkezi'ne götürüldü. M.Ş.'nin anıttan indirildiği sırada olay yerine gelen oğlu A.Ş.'nin "Baba nereye gidiyorsun" sorusuna M.Ş. "Tamam oğlum bişey yok. Emniyet Müdürü ile çay içip geleceğiz" diye cevap verdi.

ÖNCE DE İNTİHARA TEŞÜBBÜS ETTİ

Alkollü olduğu gözlenen M.Ş.'nin üç çocuk babası olduğu öğrenildi. M.Ş.'nin yaklaşık 4 ay önce tek katlı bir ev yapmaya başladığı bankadan çektiği 10 bin liralık krediyi ödeyemediği için bunalıma girdiği balirtildi. Psikolojik sıkıntıları bulunduğu öğrenilen M.Ş.'nin ayrıca 10 yıl önce adam yaralamak suçundan cezaevine girdiği kaydedildi. M.Ş.'nin bir diğer oğlu M.Ş. (26), babasının daha önce de yaşadıkları köyde intihar girişiminde bulunduğunu belirtip, "Bunu her zaman yapıyor. Bize eziyet etmek mi istiyor anlamadım. Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle bir adam gelmemiştir. Köyde ev yaptırıyoruz. 10 bin liralık bir borcumuz kalmıştı. Sıkıntısını anlayamadık" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title