Haberler

Anıt Ağacın 2,5 Ton Ağırlığındaki Dalı Kırıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Anıt ağaç- Devrilen dal ve zarar gören eşyalar - Dalların temizlenmesi - Meydandaki vatandaşlar ve turistler - Belediye Başkan Yardımcısı Kaplan'ın açıklamaları- Mahalle sakinleriyle röportaj Anıt ağacın 2,5 ton ağırlığındaki dalı kırıldı- Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir anıt ağacın dalının kırılması sonucu altında kalan 2 kadın turist yaralandı Muğla'nın Marmaris ilçesinde koruma altındaki bir anıt ağacın dalının kırılması sonucu 2 kadın turist yaralandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Anıt ağaç- Devrilen dal ve zarar gören eşyalar - Dalların temizlenmesi - Meydandaki vatandaşlar ve turistler - Belediye Başkan Yardımcısı Kaplan'ın açıklamaları- Mahalle sakinleriyle röportaj Anıt ağacın 2,5 ton ağırlığındaki dalı kırıldı- Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir anıt ağacın dalının kırılması sonucu altında kalan 2 kadın turist yaralandı Muğla'nın Marmaris ilçesinde koruma altındaki bir anıt ağacın dalının kırılması sonucu 2 kadın turist yaralandı. İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alan Bayır Mahallesi'ndeki meydanda bulunan anıt ağacın, dallarından birisi kırıldı.Yaklaşık 2,5 ton ağırlığında olduğu öğrenilen kırılan dalın parçaları, ağacın yanında bulunan 2 kadın turistin üzerine düştü.Yaralanan kadın turistler, çevredekilerin yardımıyla Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı.Bu sırada park halindeki iki otomobil ve meydandaki restoranın masa ile sandalyeleri de zarar gördü. Marmaris Belediyesi ekipleri, dalları keserek temizlik çalışması yaptı.Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağacın dalları altında kalarak yaralanan turistlerden birisinin taburcu edildiğini, omuriliği ve ayağında kırıklar oluşan hamile kadının ise tedavisinin sürdüğünü söyledi. Ağacın tehlikeli arz ettiğiyle ilgili daha önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne resmi yazıyla başvurduklarını anlatan Kaplan, "Anıtsal ağacın içini kurt yediği için, şiddetli yağışlar ve fırtınalar sonrasında can güvenliğini tehdit eder duruma geldiğini bildirdik ancak anıt ağaç olduğu için dokunmamıza izin vermediler" dedi. Olayın ucuz atlatıldığını anlatan Kaplan, çoğu zaman turlarla gelen turistlerin dev çınar ağacının altında oturduklarını anımsattı.Kırılan dalın yaklaşık 2,5 ton ağırlığında olduğunun tespit edildiğini kaydeden Kaplan, "Kurtlar içini yiyerek çürüttüğü benzer ağırlıklardaki daha bir çok dal her an gövdeden koparak düşebilir. Bir an önce önlem alınması gerekiyor" diye konuştu. Bu arada henüz önlem alınmadığı için vatandaşların ve turistlerin ağacın altındaki masalarda oturmaya devam ettikleri dikkati çekti. Ağacın uğur getirdiğine inanılması nedeniyle her gün onlarca turist çınarın etrafını dolaşıyor ve dilek kutusuna para atıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title