Haberler

    Animasyon İzleme Atölyesi

    Kitap tadında animasyon filmler, 24 Aralık'ta CreAtolye'de çocuklarla buluşuyor.

    Kitap tadında animasyon filmler, 24 Aralık'ta CreAtolye'de çocuklarla buluşuyor.

    "Kitap tadında animasyon filmler, çocuklara ne anlatır? Hayal gücünü nasıl etkiler, animasyon filmlerden neler öğreniriz? Çizgi film dünyasının gözdesi fantastik filmler, çocuklar dikkatleri kadar farklı bilgiler öğrenirler. Ekranda gördükleri fantastik dünyanın kahramanları ile özdeşleşir, çizgilerdeki detaylara bakarak hayal güçlerini geliştirirebilirler. Özellikle eğitsel yönü yüksek, yaş grubuna uygun, sevgi ve doğa temalı animasyonlar, çocuğun dünyasında yeni maceralar yaratma çabasını artırır. İşte bu masal tadındaki Japon anime ustalarının hazırladıkları, tüm dünyada kabul görmüş ve pek çok ödül kazanmış animasyon filmleri çocuklarla birlikte izliyoruz. Seans arasında ise filmi birlikte yorumluyor, ana karakter-olay-hikaye örgüsü hakkında söyleşiyoruz. Nefis popcorn'lar eşliğinde çocuklar soruyor, biz cevaplıyoruz."

    İzlenecek Film: Komşum Totoro (My Neighbour Totoro- Yönetmen Hayao Miyazaki)

    Yaş Grubu: 5-11 yaş

    Eğitmen Hakkında

    Çocuk kitapları yazarı Nermin Ferhan Karamuti, uzun yıllar yayınevleri ve farklı gazetelerde çalıştı. Birçok yetişkin kitabının redaksiyon ve editörlüğünü yaptı. Çocuklar için yazdığı ilk kitabı "Şekercini Patyos" 2013 yılında Can Yayınları tarafından yayınlandı. Serbest editörlük ve eğitmenlik yaparak hayatına devam eden yazar, çocukların zamansız hayallerinden beslenmeye ve yazmaya devam ediyor.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title