Haberler

Anif-2019 Kapılarını Açtı

Antalya'da 100'ün üzerinde firma ile kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen ANİF-2019 Antalya İstihdam Fuarı açıldı.

Antalya'da 100'ün üzerinde firma ile kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen ANİF-2019 Antalya İstihdam Fuarı açıldı.

İŞKUR tarafından Antalya Cam Piramit'te düzenlenen fuarda iş arayanlar ve işverenler bir araya geldi. İşçi adayları iş sahibi olmak için işverenlerle görüşmeler yapıp, bilgi aldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, işsizlik ve istihdamın Türkiye'nin ve hükümetin en önemli meselelerinden olduğunu söyledi.

Antalya'da istihdama destek vermek, işsizlik oranlarını düşürmek üzere yoğun çalışmalar içinde olduklarını belirten Karaloğlu, "Hem hükümetimiz hem kamu kurumlarımız her zaman belediyemizin ve iş insanlarımızın yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. 2017 yılında 184 bin yeni istihdam yaratarak Türkiye'de ikinci ama nüfusla orantılandığında birinci olmuştuk. 2018'de 165 bin yeni istihdam oluşturduk." dedi.

Bütün hedeflerinin daha çok insanın iş sahibi olması ve sofrasına aş, ekmek götürebilmesi olduğunu ifade eden Karaloğlu, bu kapsamda 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde istihdam seferberliğinin başlatıldığını anımsattı.

"Bir elemana yıllık 19 bin 414 liralık teşvik var"

İstihdama yeni teşviklerin söz konusu olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları dile getirdi:

"En önemli teşvik nisanın 30'una kadar 2018 ortalamasına göre yeni istihdam sağlayan işverenimizin hem maaş hem Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) primleri hem de vergileri devlet tarafından ödenecek. 12 ay çalıştırmak koşuluyla ilk 3 ayını sıfır maliyetle çalıştıracaklar. İşverenler alacağı elemanları erkenden alırlarsa ilk üç ayında maaş, SGK, vergisi devletten daha sonrasında da SGK ve vergisi devlet tarafından ödenmeye devam edecek. Bir elemana yıllık 19 bin 414 liralık teşvik var. Eğer işe aldığınız kadınsa ve gençse bu teşvik 15 aya yükseliyor ve yıllık teşvik 25 bin lirayı buluyor."

Geçen hafta dünyanın en önemli fuarlarından olan, Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) ve Moskova Uluslararası Turizm Fuarı'na (MITT) katıldığını belirten Karaloğlu, "Antalya'da 2019'da hem Alman pazarı hem Rus pazarı bakımından bütün zamanların rekorunu kıracağız. Bir olumsuzluk yaşanmazsa 2019'dan bizim beklentimiz çok yüksek. İşte bunun için iş insanlarımızın ellerini çabuk tutmasını ve teşviklerden bir an önce istifade etmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Fuar, 16 Mart'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title