Haberler

Angelina Jolie'den Yardım Çağrısı

Amerikalı Aktris Angelina Jolie, Uluslararası Topluluğa Afgan Mültecilerinin Evlerine Dönüşünü Sağlamak İçin Harekete Geçme Çağrısında Bulundu.

Amerikalı aktris Angelina Jolie, uluslararası topluluğa Afgan mültecilerinin evlerine dönüşünü sağlamak için harekete geçme çağrısında bulundu.

Cenevre'de basın toplantısı yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (BMMYK) sözcüsü, BMMYK elçisi unvanı taşıyan Jolie'nin Afganistan'ı ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, "sanatçının, bu ziyaret vesilesiyle mültecilerin dönüş programına daha fazla uluslararası destek talebinde bulunduğunu" söyledi.

Sözcü, popüler aktrisin, salı ile perşembe arasında Afganistan'ın Nangahar bölgesinde kurulu mülteci çadır kamplarını ziyaret ettiğini belirtti. Sözcüye göre, ülkelerine dönüp de evlerine gidemeyen mülteciler, BM'nin iyi niyet elçisine güvensiz ortam yüzünden yuvalarına dönemediklerini anlattı.

BM'ye göre, son 6 yıl içinde Afganistan'dan kaçan 5 milyon kişiden 3 milyonu hala İran ve Pakistan'da mülteci olarak yaşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title