Haberler

    Android'e Virus Shield'i Sakın Kurmayın

    Güncelleme:

    Android platformunda son dönemin popüler antivirüs uygulaması Virus Shield sahte çıktı.

    Emre Çetinkaya - -

    Android platformunun uygulama mağazası Google Play'e her gün yüzlerce yeni uygulama yükleniyor. Bu uygulamaların hepsi ne yazık ki güvenilir olmuyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Virus Shield isimli bir uygulama Google Play'deki yerini almıştı. Bir antivirüs uygulaması olan Virus Shield kullanıcılar tarafından da beğenilmişti.


    Hatta Google Play Store'da en çok indirilen uygulamalar listesinde bir numaraya yerleşen bu uygulamanın sahte olduğu ortaya çıktı. 3.99 dolarlık fiyat etiketine sahip olan uygulama kullanıcıların telefonlarını zararlı içeriklere karşı koruduğunun yanında batarya ömrünü de koruduğunu iddia ediyor.


    Ancak gelen şikayetler sonrası Google, uygulamanın resmi bir web sitesinin dahi bulunmadığına dikkat çekti ve gelen şikayetler üzerine uygulamanın kaldırıldığını söyledi. Siz de bu uygulamayı cihazınıza kurduysanız hemen kaldırmanızda fayda var.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title