Haberler

    Android 4,4 Temelli Custom Rom'lar Geliyor

    Güncelleme:

    Android 4,4'ün resmiyet kazanmasından sonra custom ROM geliştiricileri de vakit kaybetmeden kolları sıvadı.

    Android 4.4'ün resmiyet kazanmasından sonra custom ROM geliştiricileri de vakit kaybetmeden kolları sıvadı. Peki hangi ROM geliştiricileri yeni sürümleri ne zaman yayınlayacak?

    Android 4.3 üzerindeki çalışmalar henüz neticelenmeden ve henüz Android 4.3 kullanım oranı çok küçük seviyelerdeyken Google, Android 4.4'ü yayınladı. Hem mobil cihaz üreticileri hem de custom ROM geliştiricileri, bu durum karşısında Android 4.3 sürümünü es geçerek doğrudan Android 4.4 üzerine yoğunlaşma kararı aldı.

    Akıllı telefon üreticilerinin bu konudaki planlarına dair gün geçtikçe taze bilgiler geliyor. Custom ROM cephesindeyse ciddi bir hareketlilik söz konusu. Büyük isimlerden CyonegenMod, 11 sürümünde Android 4.4'ü temel alacak. 31 Ekim'de Android 4.4 temelli bir test sürümünü zaten yayınlayan ekip, yıl sonuna kadar destek yelpazesini genişleterek yeni ROM'lar yayınlamış olmayı planlıyor.

    AOKP ise Android 4.3 ile 4.4 çalışmalarını birleştirmiş durumda. Yoğunluk ise Android 4.4 sürümü üzerine kaymış. Kesin bir tarih verilmese de yıl sonuna kadar ilk sürümlerin sunuculara yüklenmeye başlanacağı belirtiliyor. OmniROM ekibi ise işi sıkı tutuyor. Ekip Galaxy Note, Galaxy S3, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, LG Optimus G, Galaxy S2 gibi popüler cihazların da aralarında bulunduğu bir çok modele yıl sonuna kadar Omni 4.4 ROM'u verecek.

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Google Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title