Haberler

Anayasa Mahkemesinden Mansur Yavaş ve CHP'li Tanal'a Ret

Güncelleme:

AYM, Mansur Yavaş ile CHP'nin yerel seçim sonuçlarında hak ihlallerinin yaşandığına ve Erdoğan'ın Köşk adayı olamayacağına dair başvurularını reddetti.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile CHP'nin yerel seçim sonuçlarında hak ihlallerinin yaşandığına ilişkin yaptığı başvurular ile Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olamayacağına ilişkin CHP'li Mahmut Tanal İle LDP'nin yaptığı başvuruları reddetti.

MANSUR YAVAŞ'IN BÜTÜN UMUTLARI TÜKENDİ

Anayasa Mahkemesi, CHP Ankara Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bireysel başvurularını görüştü.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile CHP'nin yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı başvuruları reddetti.

ADAY OLAMAZ BAŞVURUSUNA RET

Yüksek Mahkeme, Başbakan Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adayı olamayacağına ilişkin CHP'li Mahmut Tanal ile LDP'nin yaptığı başvuruyu da reddetti.

TANAL'IN BAŞVURUSUNUN GEREKÇELERİ

CHP'li Tanal, bireysel başvurusunda Başbakan Erdoğan'ın kendisinin ve ailesinin yüzlerce yolsuzluk, rüşvet, irtikap, ihaleye fesat karıştırma, zimmet ve kalpazanlık suçlarından dolayı dosyaları bulunduğunu belirterek, tüm bu vasıflar ve niteliklere sahip bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinde cumhurbaşkanı olması mümkün olmayacağını iddia etmişti. Başvurusunda Cumhurbaşkanı adayının tarafsız olması gerektiğini belirten Tanal, hakkında kapatma davası açılan AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi kararıyla, "demokratik, laik cumhuriyet ilkelerine aykırı eylemlerin odağı haline geldiği için" hazine yardımından mahrum bırakıldığını da hatırlatmıştı. LDP ise Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Başbakanlıktan istifa etmesi yönünde karar alması için bireysel başvuruda bulunmuştu.

YAVAŞ, RET CEVABINI TWİTTER'DAN ELEŞTİRDİ

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile CHP'nin yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı başvuruları reddetti. Konu ile ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklama yapan Yavaş, gerekçeli kararın açıklanmadığı için basında yer alan bilgiler ışığında kararı değerlendirdiğini söyledi.

"SONUÇTAN KİMSE 'USULSÜZLÜK YOKTUR' SONUCU ÇIKARMAMALIDIR"

Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararın açık uçlarının bulunduğuna dikkat çeken Yavaş, oylarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Yavaş twitter’da şu açıklamalarda bulundu: “Anayasa Mahkemesi, ‘Ankara seçimlerinde hile ya da usulsüzlük yoktur demiyor. Anayasanın 79.maddesine göre Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları aleyhine Bireysel başvuru yapılamaz da demiyor. 30 Mart secimi yerel seçimdir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de yerel secime ilişkin hüküm yoktur. Bu nedenle inceleyemiyoruz.’ diyor. Yani ‘Bu seçim genel secim olsaydı incelerdik.’ diyor. O zaman benim anladığım Yerel Seçimlerde her şey serbesttir. İsteyen dilediği usulsüzlüğü yapabilir anlamı çıkıyor. Ayrıntılı açıklamalara devam edeceğim. Halkına zam ile personeline zulüm ile davrananları sonuna kadar takip etmek aldığımız oyların hakki için boynumuzun borcudur. Bu sonuçtan hiç kimse Ankara seçimlerinde usulsüzlük hile yoktur sonucunu çıkarmamalıdır. Yaradanın da bir hesabı vardır şüphesiz.”

"SEÇİMLERDE ŞAİBE AYNEN DEVAM ETMEKTEDİR"

Anayasa Mahkemesi'nin kararı oybirliği ile değil oy çokluğu ile aldığına dikkat çeken Yavaş, “Aylardır AYM üzerine YSK kararları aleyhine bireysel başvuru olmaz diyenler haksız çıkmış ve mahkemeyi baskı altına almaya çalıştıkları ortaya çıkmıştır. Sonuç, genel seçimde usulsüzlük hile yasak Yerel Secimde her şey serbest anlamı çıkmaktadır. AYM’nin dosyayı ‘Yetkisizlik’ nedeniyle incelememiş olması yüzünden araştırma yapılmamış ve şaibe aynen devam etmektedir. Oysa Mahkemelerin en temel görevi Anayasal hakların ve seçme seçilme hakkının güvence altına alınmasıdır. Bu durumda kime güveneceğiz?” açıklamasında bulundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Mahmut Tanal Mansur Yavaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (29)

ferhattt:

lan sen kimsin ki senin itirazınla devlete 12 yıllık başbakanlık simdide cumhurbaşknlıgı adayı olan U lik ilk turda secilecek gözüyle bakılan biri için c.başkanı olmamamı ile ilgili dava acıyorsun hiç mi akıl yok sende kazanamayacgını bilerek dvam etmk ne zihinsiz bir davranstır

21
33
yanıtYanıtla
asd:

Mansura yazık oldu oysa o kadar açık ki hile olduğu

28
21
yanıtYanıtla
KARNINI KAŞIYAN ADAM:

AK PARTİLİ OLARAK , BİR GOLDE BEN ATACAĞIM 10 AĞUSTOSTA ...CHP,mhp,ülkücü,ırkçı,BDP,kominist,devsol,dsp.paralel türkiye düşmanlarına...ANLAŞILDIMI..nokta

36
12
yanıtYanıtla
artvinli diyorkimusti701@hotmail.com:

sağ üst kösedeki yeşil ve kırmızı bile seçim sonucunu adeta gösteriyor.

yanıt0
yanıt0
alaindelon:

ŞŞŞŞŞŞŞTTT HADİ NAŞ NAŞ NAŞ İÇİNE YAVAŞ YAVAŞ (VALLA ŞARKI SÖZÜ)

23
18
yanıtYanıtla
olacağı oydu:

mansur yavaşı artık chp genelmerkezden içeri bile almazlar :))

27
10
yanıtYanıtla
Orhan Kaptan:

BU CHP ADAM OLMAZISLERI GÜCLERI ISI SULANDIRMAK HALK SIZE BUNUN ICIN SEVMIYOR ISTE

27
10
yanıtYanıtla
matadorree:

yürrü yavrum yürrrrüüü fistanınnı sürrüüüüüüü :)))))))))))

22
15
yanıtYanıtla
ÖZTÜRK:

tayyip bu kararları tanıyormu acaba.daha önceki kararlar için saygı duymuyordu.ne olduuuuuuu.

10
26
yanıtYanıtla
BÖLGESİNDE GÜÇLÜ TÜRKİYE:

mhp ve chp birleştiyse akp ye dua etmek gerekir..çünkü akp türkiyenin birleştirici gücüdür.türk ,kürt kaynaşması artık başlamıştır....

18
17
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title