Haberler

Anayasa Mahkemesi'nin Kararı Genel Kurul'u da Gerdi

TBMM Genel Kurulu'nda, DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli'nin, Anayasa Mahkemesi'nin Türban Düzenlemesi ile İlgili Kararını Değerlendirirken AKP Sıralarına Dönerek, "Bayrağı da Değiştiremezsiniz, Başkenti de" Sözleri Tartışma Yarattı. AKP'liler Genel Kurul'da İçli'nin Üzerine Yürümeye Kalktı, Küfürler Yine Havada Uçuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda, DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli'nin, Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesi ile ilgili kararını değerlendirirken AKP sıralarına dönerek, "Bayrağı da değiştiremezsiniz, başkenti de" sözleri tartışma yarattı. AKP'liler Genel Kurul'da İçli'nin üzerine yürümeye kalktı, milletvekilleri birbirlerine ağır sözler söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, AKP'nin Meclis takviminin değiştirilmesine ilişkin önerisinin görüşmeleri sırasında AKP ve DSP'li milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. AKP'liler, İçli'nin üzerine yürüdü.

AKP'nin önerisinin aleyhinde söz alan DSP'li İçli, konuşmasında Anayasa Mahkemesi'nin türban karanı destekleyince AKP'liler oturdukları yerden önce laf atmaya başladı. Bunun üzerine İçli, "Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra akla gelmedik sözler ettiniz" sözleri üzerine AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ve bazı milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi.

Kürsüde konuşmasına devam eden İçli, "Siz her şeye kadirseniz, al bayrağın rengini değiştirebilir misiniz, Başkenti değiştirebilir misiniz" sözleri üzerine AKP'liler tepkilerini bu kez ayağa kalkarak gösterdiler.

Bu arada Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu oturuma ara verdi.

Verilen aranın ardından oturuma geçildi. Bu kez önerinin lehinde söz alan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, DSP'lilere yönelik, "Bindiniz bir partinin sırtına gelip burada her şeye konuşuyorsunuz" sözleri üzerine Genel Kurul salonu yeniden hareketlendi. Bu kez TBMM İdare Amirleri araya girerek ortamı sakinleştirdi.

Genel Kurul'da AKP'nin Grup önerisi kabul edildi. Buna göre Genel Kurul Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-20.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul bugün ise saat 21.00'e kadar çalışacak. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title