Haberler

Anayasa Mahkemesi'nin Başörtüsü Kararı

Rize Bağımsız Milletvekili ve Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin Başörtüsü Düzenlemesiyle İlgili İptal Kararını, "Perşembenin Gelişi Çarşamba'dan Belliydi" Sözleriyle Değerlendirdi.

Rize Bağımsız Milletvekili ve eski Başbakan Mesut Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesiyle ilgili iptal kararını, "Perşembenin gelişi Çarşamba'dan belliydi" sözleriyle değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etmesi Meclis'te büyük yankı buldu. Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendiren Rize Bağımsız Milletvekili Yılmaz, "Perşembenin gelişi Çarşamba'dan belliydi" dedi. Aylar önce ilk defa bu anayasa değişikliği gündeme geldiğinde bunu söylediğini kaydeden Yılmaz, "Eğer Anayasa Mahkemesi'nin daha önceki kararlarını incelemiş olsalardı, getirdikleri düzenlemenin bir çözüm olmayacağını kendileri de görürlerdi. Yanlış yaptılar ve maalesef bu konuda yapılacak bir rahatlamanın, bir düzenlemenin de temelli önünü kesmiş oldular" diye konuştu.

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ise, kararı herkesin sükunetle karşılaması gerektiğini söyledi. Yüksek Mahkeme'nin kararlarının kesin kararlar olduğunu ifade eden İçli, daha bu olay tartışılmaya başlandığında DSP olarak tepki gösterdiklerini ve olayı 'pimi çekilmiş bomba' olarak değerlendirdiklerini hatırlattı. Böyle bir girişimin anayasanın değiştirilemez ilkelerini ortadan kaldırma, arkadan dolanma olduğunu söylediklerine işaret eden İçli, Anayasa Mahkemesi'nin bugün tarihi bir karar verdiğini söyledi. İçli, "Bundan sonra TBMM'nin 2. maddeyle ilgili yapabileceği arkadan dolanmaların kesinlikle mümkün olamayacağına, böyle bir müdahale olduğu takdirde Anayasa Mahkemesi'nin esastan bu konuya inceleyebileceğine dair emsal bir karardır" diye konuştu.

(ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title