Haberler

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Seçimiyle İlgili Kararı En Geç Çarşamba Sabahı Verecek

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Birinci Tur Oylamasının İptali ve Yürürlüğünün Durdurulması İstemiyle Açtığı Davayı Salı Günü Karara Bağlamayı Planladıklarını Ancak Kararı İkinci Turun Yapılacağı Çarşamba Gününün Sabahında da Verebileceklerini Kaydetti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci tur oylamasının iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı Salı günü karara bağlamayı planladıklarını ancak kararı ikinci turun yapılacağı Çarşamba gününün sabahında da verebileceklerini kaydetti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, İstanbul'dan Ankara'ya dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne açtığı dava ile ilgili soruları cevaplandırdı. CHP'nin açtığı davanın Yüce Divan'daki duruşmalarla çakıştığı ve davaların birlikte nasıl inceleneceğinin sorulması üzerine Tuğcu, raportörün yarın raporunu hazırlayarak üyelere vermesini umduğunu söyledi. İstanbul'a gitmeden önce davanın gelmesi durumunda, kimin bu davaya bakacağını belirlediğini

ifade eden Tuğcu, Anayasa Mahkemesi'nin teknolojiden yararlandığını ve dava dilekçesi geldikten kısa bir süre sonra eline geçtiğini bildirdi. Tuğcu şunları kaydetti:

"Raportör arkadaşı da çok güzel öğrenmişsiniz. Doğrudur, kendisi anayasa doçentidir. Çok çalışkan bir arkadaştır. Hem bizim içtihatlarımızı iyi takip eder hem de yurt dışındaki içtihatları ve uygulamaları çok iyi bilir. Bu bakımdan bu dosyayı onun incelemesinin yararlı olacağını düşünmüştüm. O nedenle ona verdim. Zannediyorum yarın raporunu verecek. Daha önce dediğim gibi ikinci oylamaya kadar yetiştirmeye çalışacağız. Ama tabi o bizim iç işleyişimiz. Neyi öne alırız neyi sona alırız, biliyorsunuz biz

gece 11.00'e kadar da çalışırız. Öyle de bir çalışma yapabiliriz. Ama şunun bilinmesinde yarar var; Anayasa Mahkemesi her zaman hukukun, anayasanın üstünlüğünü savunmuştur. Bu yönde karar vermiştir. Bizim için her zaman öncelikler hukukun ve anayasanın üstünlüğüdür. O doğrultuda kararı veririz."

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in dün yaptığı açıklamada, Genelkurmay'ın açıklamasının 'yargıyı etkilemeye yönelik bir girişim olarak algılanacağı' yönündeki ifadelerinin anımsatılması üzerine ise Tuğcu, "Ben bunu onun için söyledim. Bizim önceliklerimiz anayasa ve hukuktur" dedi. Tuğcu, CHP'nin başvurusunu Salı günü karara bağlamayı planladıklarını da belirterek, "Belki karar Çarşamba günü sabah da verilebilir" diye konuştu.

(MÜG-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title