Haberler

Anayasa Mahkemesi Başkanlık Turlarında Yine Sonuç Yok

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Seçiminde Bugün Gerçekleştirilen Oylamalardan da Sonuç Alınamadı. Seçime 26 Eylül Çarşamba Günü Devam Edilecek.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı seçiminde bugün gerçekleştirilen oylamalardan da sonuç alınamadı. Seçime 26 Eylül Çarşamba günü devam edilecek.

Tülay Tuğcu'nun Anayasa Mahkemesi başkanlığından yaş haddinden emekli olmasının ardından boşalan başkanlık için yapılan seçimin bugün üçüncü tur oylamaları gerçekleştirildi. Oylamalardan sonuç alınamadı. Başkanlık seçimine 26 Eylül Çarşamba günü devam edileceği bildirildi.

Seçimde, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç ile üyeler Fulya Kantarcıoğlu, Ahmet Akyalçın ve Mehmet Erten yarışıyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, mahkemenin asıl üyeleri arasından seçiliyor. Başkan adaylığı için resmi başvuru yapılmıyor. Asıl üyelerden başkanlığı düşünenler, diğer üyelere şifahen adaylığını bildiriyor.

Başkan seçilebilmek için yapılacak gizli oylamada, Anayasa Mahkemesi Kurulundaki 11 üyeden salt çoğunluğu oluşturan 6'sının oyunu almak gerekiyor. Oylama turlarına, başkan seçilene kadar devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title