Haberler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç: "Dava Kararı Görüşmelerin Seyrine Göre Şekil Alacak"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP'nin kapatılma davasına ilişkin kararın görüşmelerin seyrine göre şekil alacağını söyledi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP'nin kapatılma davasına ilişkin kararın görüşmelerin seyrine göre şekil alacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıç, AKP'nin kapatma davasında kararın ne zaman alınacağı yönündeki bir soruya kararın açıklanacağı tarih ile ilgili net bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti. Kılıç, başka bir soru üzerine de, "Müzakerelere pazartesi günü başlarız. Artık 3 gün mü sürer, 5 gün mü sürer, 10 gün mü sürer onu bilemem. O andaki müzakelerin seyrine göre şekil alacaktır. Onunla ilgili şu an için bir şu günde biter bu günde biter diye değerlendirme yapmak oldukça zor" diye konuştu.

Kılıç, bir gazetecinin Mahkeme üyelerinin Rusya gezisini hatırlatarak yönelttiği bir soru üzerine de "Bizim için ülkenin sorunları önemlidir. Eğer bizim bu konuda gidip gitmememizi gerektiren bir durum olursa, gitmeyiz. Bu konuda bizim için öncelik ülkemizin sorunlarıdır, ona siz takılmayın" yanıtını verdi.(ANKA)

(ONR/TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title