Haberler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç: Karar Ülkemizde Birlikte Yaşama Azmiyle Sevincimizi Ortadan Kaldırmamalıdır

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Mahkeme ve Üyeler Hakkındaki Spekülasyonların Kendilerini Üzdüğünü Bunların Devam Etmemesi İçin Gerekçeli Karar Açıklanana Kadar Türban Konusunda Ayrıntılı Açıklama Yapmama Kararı Aldıklarını Bildirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Mahkeme'nin türban konusunda verdiği karara sevinenler ve üzülenler bulunacağını belirterek, "Bence verilen karar ne olursa olsun ülkemizde birliğimizi beraberliğimizi ve birlikte yaşama azmiyle sevincimizi asla ortadan kaldırmamalıdır" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Mahkeme'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi'nin bir karar verdiğini, bu kararın gerekçesi yayınlanmadan bir değerlendirme yapılmasının yanlış olacağını söylemek istediğini belirten Kılıç, "Bugün Mahkemenin kararı sonucunda sizlere sadece sonucu bildirmiş olmamız ve bu konuda "oy çokluğumu, oy birliği mi' şeklinde herhangi bir ayrıntıya yer vermemiş olmamızın da bir sebebi vardı" dedi. Bu sebebi paylaşmak istediğini kaydeden Kılıç, "Son aylarda özellikle mahkememiz üzerindeki spekülasyonlar mahkememizi ciddi anlamda üzmüş ve bu spekülasyonlara meydan vermemek adına bugün böyle bir sonuç açıklama ihtiyacını duymuştuk" dedi. Kılıç şöyle devam etti:

     "Şüphesiz ki verilen kararlar bir kısım insanımızı sevindireceği gibi bir kısım insanımızı da üzebilecektir. Bence verilen karar ne olursa olsun ülkemizde birliğimizi beraberliğimizi ve birlikte yaşama azmiyle sevincimizi asla ortadan kaldırmamalıdır. Bu nedenle mahkememizin üyelerine yapılan ve spekülasyonlara yol açan bu davranışlardan dolayı, biz bugün kararın gerekçesi açıklanana kadar kararın ne olduğu, nasıl alındığı konusunda bir bilgi vermiyoruz. Bu nedenle yanlış yorumlar yapılmaması, yanlış değerlendirmeler, sonuçlar çıkarılmaması adına da gerekçeli kararı yayınlanana kadar sizlerden sabırla hareket etmenizi istiyorum."

     Kararın en kısa zamanın yazılarak çıkacağını ve kamuoyuna duyurulacağını kaydeden Haşim Kılıç, "Gerekçeli kararımız yayınlandığında nasıl alındığı gerekçenin ne olduğunu bütün ayrıntılarıyla göreceksiniz" dedi.

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi kararıyla yeni bir içtihat oluşup oluşmadığını soran gazeteciye, "Bunlarla ilgili değerlendirmeleri gerekçeli karar yayınlandıktan sonra, çünkü ben kurulumuzda da bu konuyu konuştum ve bu konuda hiçbir ayrıntı konuşmamaya da kendi aramızda karar verdik, lütfen hiçbir şey sormayın" diye yanıt verdi.

Siyasi partilerin karardan sonra türbanla ilgili bir değişiklik yapamayacaklarına yönelik yorumların hatırlatılması üzerine de Kılıç, "Şu anda bir yorum yapmak istemiyorum, ama gerekçeli karar yayınlandıktan sonra Türkiye'de nasıl bir şekil alacağı ne gibi gelişmelere yol açacağına hep birlikte göreceğiz" dedi. (ANKA)

(ORH/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title