Haberler

Anayasa Mahkemesi Anayasa Değişiklik Paketinin İptali ve Yürürlüğünün Durdurulması İstemini Reddetti

Anayasa Mahkemesi Anayasa Değişikliği Paketi ve Yürürlüğünün Durdulması İstemini Reddeti.

Anayasa Mahkemesi anayasa değişikliği paketi ve yürürlüğünün durdulması istemini reddeti.

Yüksek mahkeme, CHP'nin ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını öngören anayasa değişikliği paketinin iptali ve yürürlüğünün durdulmasını istemini görüşerek karara bağladı. Akşam saatlerinde çıkan kararla ilgili Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç bir açıklama yaptı. Kılıç, CHP'nin iç tüzük ihlali gerekçesi ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in şekil yönünden anayasa paketi değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün

durdurulması istemlerini birlikte ele aldıklarını söyledi. Kılıç, iç tüzük ihlaline ilişkin başvurunun oybirliğiyle, şekil yönünden iptal isteminin ise 5'e karşı 6 oy çokluğu ile reddedildiğini bildirdi. Referandum sürecinin devam ettiğine vurgu yapan Kılıç, verilen bu kararın 11. cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyip etkileyemeyeceği yönündeki bir soru üzerine, "Bu bizim dışımızda gelişebilecek bir hadise. Bu meclisin kendi takdiridir" dedi.

Referandumun Ekim ayının ortalarına rastlaması nedeni ile 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri sonunda oluşacak yeni meclis 11. cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusu Ekim ayında yapılacak referandumda kabul edilirse, yeni uygulama 7 yıl sonraki 12. cumhurbaşkanı seçiminde uygulamaya konulacak.

(EDA-DUY-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title