Haberler

Anayasa Mahkemesi AKP İçin Kritik Günü Belirledi : 28 Temmuz Pazartesi

Anayasa Mahkemesi, AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı 28 Temmuz Pazartesi gününden itibaren görüşmeye başlayacak.
Anayasa Mahkemesi, bugün saat 13.30'da toplanarak, bazı kanunların iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle açılan 10 davada ilk ve esas incelemesini yaptı.

Anayasa Mahkemesi, AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı 28 Temmuz Pazartesi gününden itibaren görüşmeye başlayacak.

Anayasa Mahkemesi, bugün saat 13.30'da toplanarak, bazı kanunların iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle açılan 10 davada ilk ve esas incelemesini yaptı. Mahkeme heyeti, bu toplantının ardından AKP hakkında açılan kapatma davasının görüşülmeye başlanacağı günü belirledi.

Raportör Alparslan Altan toplantının ardından Anayasa Mahkemesi'nin kararını gazetecilere açıkladı. Altan, Mahkeme heyetinin yapmış olduğu görüşme sonunda AKP hakkında açılan kapatma davasının 28 Temmuz Pazartesi günü görüşmeye başlanacağına karar verildiğini belirtti.

Altan, davanın ne kadar sürede sonuçlanacağına ilişkin sorular üzerine, "Belli değil. Görüşmelerin gidişatına bağlı" dedi.

"Açıklamayı neden siz yapıyorsunuz?" şeklindeki bir soruya Altan, "Genel sekreter vekili olduğum için" karşılığını verdi. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title