Haberler

Anayasa Değişikliği Teklifinin İlk Turu Yarın Yapılacak

TBMM Genel Kurulunda, 21 Ekimde Referanduma Sunulacak Olan ve İçinde Cumhurbaşkanının Halk Tarafından 5 Artı 5 Sistemiyle Seçilebilmesini de Öngören Anayasa Değişikliği Paketinde 11. Cumhurbaşkanı Seçimini Düzenleyen Maddelerin Metinden Çıkarılmasını Öngören Anayasa Değişikliği Teklifinin İlk Turu Yarın, İkinci Turu İse 16 Ekim Salı Günü Yapılacak.

TBMM Genel Kurulunda, 21 Ekimde referanduma sunulacak olan ve içinde cumhurbaşkanının halk tarafından 5 artı 5 sistemiyle seçilebilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketinde 11. Cumhurbaşkanı seçimini düzenleyen maddelerin metinden çıkarılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin ilk turu yarın, ikinci turu ise 16 Ekim Salı günü yapılacak.

TBMM Danışma Kurulunun kararı, Genel Kurulda görüşülerek kabul edildi. TBMM İçtüzüğünde değişiklik yapılmasına ilişkin teklif gündemin ilk sırasına alındı. Buna göre, Anayasa değişikliği teklifinin ilk turu yarın, ikinci turu ise 16 Ekim Salı günü yapılacak. Genel Kurul yarın 12.00'de, 16 Ekim Salı günü ise saat 15.00'de toplanarak turların bitimine kadar çalışacak.

Küresel ısınma ve suyla ilgili araştırma önergeleri 23 Ekim Salı günü birleştirilerek görüşülecek, diğer Salı günlerinde ise sözlü sorular ve diğer denetim konuları görüşülmeyecek. CHP'nin Başbakan Recep Erdoğan hakkında verdiği Meclis soruşturma önergesi ise 30 Ekim Salı günü ele alınacak.

Önergenin aleyhinde konuşan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, terörist saldırılar sonucu 15 askerin şehit olmasının herkesin içini yaktığını belirterek, ''Sorunu Bush'a şuna buna havale ederek çözemezsiniz. Bu ateşi çözmek Hükümetin işidir. Beyler böyle devam edemeyiz. Nerede bu hükümet? Abdullah Gül'ün kızının düğünü için binlerce polis gidip onu koruyor. Bu insanların acısına hiçbir şeyiniz yok'' dedi.

AK Parti'li milletvekillerinin ''olayı saptırıyorsun'' diye laf atması üzerine Genç, ''Asıl siz olayı saptırıyorsunuz'' karşılığını verdi.

Acil olmayan konuların gündeme alındığını ileri süren Genç, yarın görüşülecek olan Anayasa değişikliği teklifine işaret ederek, ''Anayasada olmayan bir hükmün değiştirilmeye çalışıldığını'' ifade etti.

Genç, ülkenin iktidar eliyle kaosa sürüklendiğini ileri sürerek, ''Referandum kabul edilirse Abdullah Gül istifa etmelidir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title