Haberler

Anayasa Değişikliği Teklifinin 1. Tur Görüşmeleri Devam Ediyor

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 1. tur görüşmeleri devam ediyor.
TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesi üzerinde MHP Grubu adına söz alan Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Türk tarihinde ki Anayasalardan örnek verdi ve Anayasaların kutsal olmadığını vurguladı.
Anayasaların en üst hukuk normları olduğunu belirten Çobanoğlu, bunun ...

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 1. tur görüşmeleri devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesi üzerinde MHP Grubu adına söz alan Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Türk tarihinde ki Anayasalardan örnek verdi ve Anayasaların kutsal olmadığını vurguladı.

Anayasaların en üst hukuk normları olduğunu belirten Çobanoğlu, bunun için Anayasa değiştirilirken de en üst düzeyde uzlaşma aranması gerektiğinin altını çizdi ve gerekli uzlaşmanın sağlanamadığını belirterek, hazırlanan Anayasa değişikliğinin bir 'AKP Anayasası' olduğunu öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa değişikliğine yönelik görüşlerini de hatırlatan Çobanoğlu, "Anayasa değişikliğinin 24. Dönem Meclis'te yapılması gerektiğini ifade etmiştir. Bir metin hazırlandı ve parti gruplarına "şu süre içerisinde görüşlerinizi bildirin' diye çok kısa bir sürede partilere dayatılmıştır. Aynı şekilde komisyon görüşmeleri de kısa sürede bitirilmiştir. Bugün de aynı şekilde Genel Kurul'da görüşmeleri devam ediyor" dedi.

Hazırlanan Anayasa değişikliği teklifinin, Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap vermediğini savunan Metin Çobanoğlu, AKP dışındaki partilerin muhalefetini değişikliğe karşı sürdürdüğünü kaydetti.

Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesi üzerine CHP Grubu adına söz alan Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Göktürk, Anayasa değişikliği teklifinin kaygılarla dolu olduğunu savunarak, teklifin üç temel konu üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

Teklifin 3. Maddesiyle düzenlenen Anayasa'nın "Vatandaşların Yurt Dışına Çıkma Hürriyetlerini" düzenleyen Anayasa'nın 23'üncü maddesinde değişiklikle vatandaşa ne gibi ekonomik özgürlükler getireceğini soran Göktürk, "Bağ-kur primlerini ödeyemeyen esnafların seyahat özgürlükleri de düzenlenecek mi? Bu özgürlüklerden cumhurbaşkanı ve başbakan ve çocukları gibi vatandaş da yararlanacak mı?" dedi.

Göktürk, teklifle yargının AKP'nin kuyruğuna bağlanacağını öne sürerek, "Yapılmak istenen demokrasiye darbe vurmaktır" diye konuştu.

Madde üzerine BDP Grubu adına söz alan Van Milletvekili Özdal Üçer, Anayasa değişikliği teklifinin tamamına yönelik tavırlarını devam ettireceklerini belirtti.

Üçer, "Her şeyden önce bireysel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasından yanayız" diye konuştu.

Üçer, Anayasa'nın bütününün değiştirilmesi durumunda sonuna kadar destek vereceklerini de belirtti.

3. madde üzerinde AKP Grubu adına söz alan AKP Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp Güney, madde ile ilgili söz alan parti temsilcilerinin söz konusu düzenleme ile ilgili konuşmadıkları eleştirisini getirdi.

Güney, konuşmasında "Yurt Dışına Çıkma Hürriyetini" düzenleyen maddeyle neler değiştiğini anlattı. (ANKA)

(BK/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title