Haberler

Anayasa Değişikliği Teklifi Genel Kurulda

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde gruplar adına konuşmalar tamamlandı.

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde gruplar adına konuşmalar tamamlandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, parti grubu adına yaptığı konuşmaya, sataşma gerekçesiyle yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Getirin Amerikan tipi başkanlık sistemini tartışalım" dediğini anımsatan Altay, ABD'de Meclisin başkandan bir adım önde yer aldığını, milletvekili ve senatörlerin güçlü, yargının bağımsız ve güçlü olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım'ın mühendis olduğunu dile getiren Altay, "Sigortasız tesisat, hakemsiz maç olur mu? Parti devleti inşa ederseniz o ülkede iç savaş kaçınılmazdır. Başkanlık sistemi tartışmaları başladı, dolar hedefinizin 2,5 katı yükseldi. Allah esirgesin, bu başkanlık fiilen gerçekleşse ekonomide yaşanan iç krizi düşünemiyorum. Başkanlık tartışması başladı, Türkiye kan gölüne döndü, başkanlık sistemi geldiğinde ne olacağını tasavvur edemiyorum." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da sataşma gerekçesiyle söz alarak, CHP'nin başkanlık denildiğinde tüylerinin diken diken olduğunu ifade etti. Bostancı, 140 yıllık parlamenter gelenekten bahsedildiğini, bunun 40 yılının sarayın parlamentosu olduğunu belirterek, Abdülhamit ve sonrası parlamentonun nasıl gelenek olduğunu sordu.

Bunun sistem değişikliği olduğunu belirten Bostancı, Meclis takdir ederse millete gidileceğini ve milletin karar vereceğini söyledi.

"Oy kullanmayacağım"

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, tutuklu HDP milletvekilleri ve eşgenel başkanlarının oy hakkının gasbedildiğini öne sürerek, onlara saygının gereği, "otoriter teklifle" ilgili hiçbir aşamada oy kullanmayacağını belirtti.

Kerestecioğlu, bu suça ortak olmayacağını kaydederek, "HDP milletvekillerinin de tutuklu milletvekillerine, onların varlığı ve hatırasına olan saygıyı gösterecek şekilde davranacaklarına inanıyorum." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title